Włożyłem dystanse do pony na tył - po 14mm - - bezpieczne...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. jak w temacie. zakupiłem dystanse przelotowe po 14mm na strone do tyłu. troszke śrubki jest nakręcone na szpilke - ale czy to bezpieczne? ma ktos moze coś takiego zrobione....?
prosze o pomoc

pisz do kolegi Misio u niego w pączku chyba jeszcze szersze na tyle

[ wiadomość edytowana przez: daar dnia 2007-10-01 19:24:53 ]

Najpierw odpowiedz czemu ma to słuzyc , jezeli tylko wizualnie to nie polecam Jezeli dobrze dobrałes to powinno by oki, sa specialn e srobki do przedluzenia mocowanai koła. PZDR

załozyłem je dlatego aby poprawic troszke zachowanie sie autka na zakrętach - nie wiedziałem czy dobrze robie - ale teraz jak już mam kilka dni załozone te dystanse to moge powiedziec iż odczuwalne są efekty
na zakrętach autko trzyma sie znacznie lepiej - niby rozstaw kól zwiększył sie tylko o 3cm a dało to duzo

1) mam 2x25mm załozyłem głównie aby poprawic trakcje, ktora po zamontowaniu butli gazowej nawet przy pustym bagażniku była nienajlepsza - po poszerzeniu znacznie sie poprawiło

2) nie polecam przelotowych dystansów - ja mam z nabijanymi, własnymi szpilkami

3) wymiana szpilek duzy koszt i problemy, ale jednak bym polecał wymienić je na dłuższe i mocniejsze

jeżdze już dwa tygodnie - zrobiłem około 1000 km i jak na razie to koła sie trzymają
wydaje mi sie że mogą zostać takie dystanse, ale chyba jest to maksymalna ich szerokość (14mm, na koło) jeżeli chodzi o szpilki w standartowych poniaczkach.