| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-10-01 08:03:14 Witam
Mam takie małe pytanko... otóż mam Corollke e11 po dzwonie w przód , jeszcze wersja z okragłymi światłami. Ale robiąc ją myslałem o tym zeby przód zrobić juz od wersji po liftingu (zapas czesci mam ) . Do wymiany bedzie szedł pas przedni , błotniki oba , maska , światła , grill , zderzak , chłodnica , pas pod reflektorami. I z tąd moje pytanie czy ktoś sie orientuje może czy bez problemu sie da rade dokonać takiego czegoś ?? . To znaczy ze sie da to wiem , tylko czy przypadkiem nie przedłużyli tego auta niechcąco . I jak bede go składał to okaże sie ze nagle elementy są za długie . Może ktoś juz dokonywał takiego własnego liftingu ?? . Zauwazyłem ze reflektory ma podwójne ten nowszy model ale elektryka to nie problem zeby przerobić .
Za wszystkie sugestie z góry dzieki |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-10-01 16:20:36 Choilera zalatuje mi tu warsztatem blacharskim u pana Gienia gdzie wszystko ze wszystkiego da sie zrobic.
|
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-10-01 19:54:04 Tu nie chodzi o warsztac pana Gienia poniewaz auto najprawdopodobniej bedzie robione w ASO Mercedesa we Wrocku. Tylko zastanawiam sie nad tym czy samemu sie za to nie wziąsc bo jak wiadomo kazdy warsztac robi na odpieprz. A samemu przynajmniej zrobi sie dokładnie. Szukałem auta takiego małego jak dla kobiety i znalazłem z tymze gosciu ją lekko zdeformował z przodu i do wymiany jest pas przedni. I wszystko sie rozchodzi o pas przedni , dziś w zaprzyjażnionym ASO sie dowiedzialem ze sie rózni pasem przednim tylko (reszta to elementy jak to nazwał "szybko wymienne" skręcane ) poniewaz ma on troche inne "okulary" pod reflektory. Akurat auto ma dwa błotniki do wymiany , pas przedni , maske i zderzak. Lampy dziwnym trafem ocalały i grill. A jak ma byc wymieniany i tak pas przedni to zawsze mozna od ładniejszego modelu dać. A reszta to juz nie problem. Błotniki , lampy , zderzak to elementy zamienne jakby nie było i do tego przykręcane tylko do nadwozia. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2007-10-01 21:49:15 Ja o sprzedaż sie nie martwie bo auto pewnie pojezdzi po naprawie u mnie z jakies 10 lat . A wiec za 10 lat bedzie g.... warte juz . Z zewnątrz auto sie rózni tylko przodem , zderzak tylny choć z przodu jest troche inny w wersji po lifcie zauwazyłem ze są takie same we wszystkich rocznikach . Pozatym juz przesądzone bo osobie która ma nim jezdzic bardziej sie podoba przód po lifcie . |