Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Payda Opel astra Poznań | 2007-10-02 10:08:40 Witam
Od jakiegoś czasu w mojej astrze wyskakuje pierwszy bieg. Zdaża się to nie za każdym razem ale w korku zaczyna stanowić problem. Cuż to może być i dla czego jest takie drogie ![]() |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2007-10-05 16:23:41 Jak ma mój gust to możliwości są dwie:
1. problemy z wybierakiem 2. kończy się synchronizator Jakby nie patrzeć to naprawa skrzyni biegów /około 1000 złotych/ No chyba że sam wyjmiesz skrzynię z auta, rozbierzesz, wymienisz zużyte części, to tylko koszt elementów /wybierak ok. 30 zł, synchronizator ok. 10/ i Twój czas. Z tym że gdybym to robił to wymieniłbym wszystkie synchronizatory bo szkoda by było niebawem ponownie rozbierać skrzynie. [ wiadomość edytowana przez: Slawekp dnia 2007-10-05 16:27:40 ] |
![]() alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-10-05 21:22:37 stawiając prawdopodobieństwo ze nie jest tak jak napisał mój poprzednik. może być wybita poduszka przy silniku i to wystarczy zeby przestawił sie drążek i bieg wyskakiwał. co do rozbierania skrzyni to nie mając pojęcia o budowie skrzyni raczej bym sie tego nie chytał. koszt regeneracji w zależności od uszkodzenia 250-600 pln (w Gliwicach firma sie znajduje] z gwarancja. zawsze można samemu poszukać z używki tylko trzeba policzyć koszta i okres gwarancji |
![]() LeonLeszek Pełnoprawny Klubowicz Zafira OPC Piaseczno | 2007-10-10 09:55:08 ![]() ![]() |