VW PASSAT 1.8 TURBO2002r-JAKA NAJLEPSZA INSTALACJA?????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam passka 2002 i niewiem jaka instalacje najlepiej mu zaaplikowac a niechce pozniej miec z nia problemow prosze o pomoc.slyszalem o instalacjach polskich DT ale tak naprawde to nic o nich niewiem.dziekuje za wszelkie opinie

najlepszym rozwiązaniem dla ciebie drogi kolego będzie instalacja elektryczno-wiatrowo-bżdzinowa.jest to naprawde tanie a jak wiemy bździny są łatwo palne,ekologiczne i naprawde taniocha.

do piotrekek
jeśli nie wiesz do czego służy forum to po prostu się nie odzywaj.

Co do samej instalacji, mój kolega ma paska z 1999 1.8T 150KM, Twój ma pewnie 180, ale to może nie jest najważniejsze. Założył instalację Landi Renzo i muszę przyznać, że po początkowych problemach, a było ich nie mało jest całkiem nieźle. Silnik turbo jest bardzo wrażliwy na jakość gazu, ale sądząc po niku pewnie większość czasu spędzasz na Wyspach, więc może ten problem nie będzie Ciebie dotyczył, niemniej jednak dwa razy w roku należy skalibrować instalację, ze względu na zmienne proporcje mieszanki gazu (inne w zimie i inne w lecie). Z tego co usłyszałem tu i ówdzie, wiele zakładów odradza montaż instalacji LPG do silników turbo. Tak czy inaczej, jeśli już jesteś zdecydowany to zainwestuj w zestaw z najwyższej półki i zamontuj to w dobrym warsztacie (najlepiej z hamownią), bo silnik masz żyletę i na byle czym takie cacko jeździć nie będzie. Weź też pod uwagę BRC bo mają bardzo dobry serwis w Polsce,
pozdrawiam

krzysiek

Witam.
Proponuję holenderski VSI PRINS. z reduktorem na fi8 i wtryskiwacze żółte.
mozna go jeszcze pięknie zchipować na 180. oczywiście jesli ma w tej chwili fabryke.

Witam

A ja proponuje jeżeli jesteś ze Zgierza to zamontuj sobie KME.
Tam znajduje się producent ów instalacji.Zawsze możesz zadzwoni do nich i zobaczysz co Ci zaproponują.
Mam Paska B4 na KME EGO silnik bez turbo na pałnym wtrysku chodzi wspaniale.

Pozdrawiam

ja mam paska 2001, 1.8t, skrzynia manual, 2 miesiace temu wstawilem instalacje Landi Renzo Omegas - ponoc miala byc jedna z lepszych, na razie wypada kiepsko pod wzgledem spalania, benzyna - bylo trasa - 8l/100km i miasto 14l/100km, gaz - trasa 12l/100km, miasto - 18/20l/100km.
bylem juz pare razy do regulowania instalacji, niby cos podciagneli, ale to chyba jeszcze nie to, ponoc spalanie LPG mialo wzrosnac o 15%, max 20%, a w tym momencie jest 44% wieksze

nie wiem czy to wina silnika, badz co badz, noge mam bardzo lekka...

pozdrawiam, piotrek