Problem z nowym zamkiem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam do was pytanie ? Wiecie co może się dziac jezeli do zamka w bagazniku w Ladzie 2107 niechce mi do konca wejsc kluczyk... :/ ? Odrazu mowie ze nie dawno wymienilem wszystkie zamkki wlacznie z bagaznikiem no i wlasnie w tym od bagaznika cos ostatnio sie stalo i kluczyka do konca nie moge wlozyc zamki sa prawie ze nowe w drzwiach chodza elgancko a tu cos nie tak choc na poczatku chodzil leciutko i nic nie blokowalo ;/ Napewno nikt mi zamka nie zapchal bo nieczasami ale musze sie z tym pomeczyc kluczyk mi sie uda wlozyc i otworzyc. Wiecie co to moze byc ? czy tam cos z tymi zabkami w srodku ? Zamki juz oliwilem zebym lekko chodzily wiec wszystko dobrze chodzi oprocz tego w bagazniku Jezeli wiecie co mozna z tym zrobic to prosze was o porady ehh... Z Góry Dzięki

[ wiadomość edytowana przez: pcmaniaki dnia 2007-10-03 12:46:56 ]

Ciezka sprawa.moze sie rozlecial bebenek ? Wyjac, obadac. Moge tylko zaproponowac polakierowanie ich bezbarwnym lakierem z zewnatrz-ale to tylko w celu ochrony "chromowanych" elementow- moj po miesiacu byl zardzewial- ale tylko nowy-stary oryginal ma sie swietnie.

nowe zamki to tragedia, nie dosc ze rdzewieja od razu to zle chodza, ogladalem wiele zamkow w sklepie i od razu ciezko chodzily, zapusc moze cos zeby go przesmarowac moze pusci

jak to rdzewieja?? przeciez to stop olowiu a do wewnatrz polecam wlac sporo oleju mi tez sie na poczatu zacial to go rozruszalem mloteczkiem i kombinerami ale potem bolec wylecial i rozlecial sie ale sklecilem go tylko musialem od poczatku wszystko zdejmowac 3 razy ale teraz chodzi cacy. ruskei to taki glupi narod ze nie skuma ze lepeiej zrobic czesc lepsza i ktos ja kupilby drozej bo przez czas kombinacji zarobilby 3 razy wiecej no ale przeciez u nich pewnie bezrobocie