Lantra 94 pierscienie i filtr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc, mam pytanie co trzeba jeszcze ew wymienic w trakcie wymiany pierscieni? i jeszcze jedno czy mozna samemu wymienic filtr paliwa? czy to jednak troche trudna operacja? w sumie jest pod maska caly na widoku ale nie wiem czy dalbym rade z gory dzieki za odpowiedz

filtr paliwa dasz radę sam wymienić, ale potrzebujesz solidnych kluczy. Pamiętaj żeby wymieniać filtr paliwa na zimnym silniku bo na pewno paliwko pocieknie przy wymianie. Po wymianie, próbyny rozruch i sprawdzenie czy nie cieknie!.

BTW
przy wymianie pierścieni na pewno warto wymienić gumki (uszczelniacze) na zaworach.
Popatrz do manula serwisowego jak powinny być założone pierścienie i mierzone cylindry...bo być może wymiana pierścieni nic Ci nie da!

Cytat:
2007-10-05 10:24:57, e-gen pisze:
BTW przy wymianie pierścieni na pewno warto wymienić gumki (uszczelniacze) na zaworach. Popatrz do manula serwisowego jak powinny być założone pierścienie i mierzone cylindry...bo być może wymiana pierścieni nic Ci nie da!

hmm ale do jakiego manuala?

Manual do Twojego silnika: >> link <<

uwaga, 30 MB

dzieki wielkie

jeszcze gdybys mi powiedzial jaki to jest odpowiednik mojego silnika to by bylo super ja mam 1.6 dohc 94r. 115KM

e-gen ja tez Ci bardzo dziękuję i lecę ustawiać zaworki w mojej Laluni.

oznaczenie silnika wg Mitsubishi: 4G61

@mihu24
w tych silnikach nie ustawia się luzów zaworowych ponieważ robią to za nas kompensatory hydrauliczne.

Cytat:
2007-10-09 13:32:28, e-gen pisze:
oznaczenie silnika wg Mitsubishi: 4G61 @mihu24 w tych silnikach nie ustawia się luzów zaworowych ponieważ robią to za nas kompensatory hydrauliczne.

dzieki wielkie za to oznaczenie