[126] jak nie ukręcić szpilki resora?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak odkręć szpilki od resora żeby nie ukręcić ich?? od czego to jest zależne czy się ukręci czy nie? może macie jakieś patenty?? odrdzewiacze itp.? pytam bo chcę się zabrac za wymianę resora a usłyszałem że bardzo łatwo jest ukręcić szpilkę

Oczyść wszytko dokładnie szczotka druciana potem jak masz narzynkę pod ręką to przejedź gwint żeby dokładnie sie oczyścił a później zaleje konkrtenie odrdzewiaczem.Ja tak zrobiłem w innym wozidle w którym urwałem jedna szpilkę a resztę zrobiłem jak opisałem i zadziało perfekcyjnie.

narzynką?

a jak to nie wyjdzie to wjedz z palnikiem

narzynka to takie coś co robi gwint

Gdyby wcześniej było złożone na smar to by nie było problemów, ale ludzie w większości idą po bandzie i nie smarują gwintów.

i do tego jeszcze bym dołożył dobry klucz nasadowy 6 kątny żeby nakrętki nie rozwalić

a klucz to wiadomo ale chodzi mi o to że resor nigdy nie był wymieniany tz. od 1991 czyli od daty produkcji, a jak oglądałem to to całkiem zdrowo wyglądało

91 to jeszcze nowy U mnie 86 odkrecalem pierwszy raz 1.5 roku temu - generalnie nie tak zle - szczotka gwinty poprzeczyszczac, caly gwint potem smarem i po kawaleczku zeszlo

No i klucz nasadowy z dluga nasadka oczywista sprawa

Lap

haha mam taki

szpilki resora to nie taka tragedia, najgorzej odkrecac nakretki szpilek przedniego wahacza

nie? je latwiej wymienic

Wszystko to pikuś....Kto odkręcał mocowanie tylnego wachacza, to przykręcena do budy??......

Wszystkie śruby i nakrętki jakie odkręcasz zanim ponownie wkręcisz zakonserwuj a potem jeszcze potraktuj smarem. Wtedy każda wizyta w dolnych partiach auta będzie przyjemnością a ne walka o życie....

nic mi nie mow o tylnych mocowaniach, prooosze ;/

no muszę sie wam pochwalić dzisiaj odkręciłem resor i nie ukręciłem żadnej szpilki z czego ogromnie sie cieszę, założyłem resor że jak stoi samochód to prawię na prosto jest resorek, obcinac odbojniki??

zetnij czubek

będzie sobie siadał powoli,więc lookaj czasem jak to wygląda.