Lantra J2 - jak podnieść tył?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Był juz podobny temat ale jeśli mozna tpo odświeżę
Mam pytanie jak podnieśc Tył w lantrze kombi J2 bo wygląda juz prawie jak Citroen BX na parkingu. Jeżdze Hyundaiem od niedawna ale coś jest chyba nie tak bo zdaża sie że nawet o niski krawęznik przychaczę. Nie byłem jeszcze sprawdzać amorków profesjonalnie ale są suche i nie bujają za długo po nacisnięciu. Podejżewam że to spręzyny bo moje auto ma hak a na podwurku u sprzedawcu widzialem przyczepkę i nie wiem czy pod przyczepką sprężyny nie dostału po "dupie"
Z góry dzięki za wszelkie sugestie
Pozdrawiam

EDIT MacTB: jeśli nie chce Ci się pisać wszystkiego od nowa tytułuj wątki z sensem Następny zatytułowany w ten sposób zostanie usunięty. (Było: "Lantra J2")
Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-10-05 23:16:31 ]

Nie wiem jak podnieść tył ale ja wymieniłem sprężyny u kowala na grubsze i nadal auto przy zjazdach z wyższych krawężników potrafi zaczepić. Ale jak stoi na prostym to nie siedzi jak BX.

Ja u siebie w sonacie bede podnosil tyl o jakies 7cm

Na amortyzator (dol amorka) nasune rure i przespawam ucho co wydluzy amorek o zadana dlugosc. poniewaz mam z tylu belke a nie wachacze to kola pozostana w wlasciwym polozeniu.

Tylko że u mnie jest z tyłu zawieszenie wielowachaczowe.
A co sądzicie o gumowych pierścieniach na spręzyny???

wymień amortyzatory na nowe i zjeżdżaj ostrożenie z krawężników.

Ja podniosłem tył o 4 cm podkładając metalowe tuleje pod sprężynę. Auto teraz ma agresywny pochył i wygląda super. Jeżdże tak już ze dwa lata i jest ok.

Podczepię się pod temat:

Mam taki problem : mam obnizoną zawieche z tylu a chcialbym ja podniesc. Auto ma LPG - wiec moze butla tak obniza spręzyny. I tu problem - kupilem sprezyny z innego accenta - sądząc ze bedzie wyzszy - i jest dalej tak samo. Sprężyny są czarne.

Ktos napisał u kowala dorobił sprężyne - ile wynosi koszt takiej sprężyny? Czy moze szukać podobnej sprężyny tyle ze wyższej??
Nie mam pojęcia dlaczego tak moze być. Jest sporo niższy niż przeciętny accent. Moze z 4 drzwiowego zapodać? chyba są wyższe.

Ma ktoś pomysła? Tuleje i inne nie wchodzą w gre bo auto potrzebuje z 10 cm conajmniej.