| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-10-07 20:58:23 Ja u siebie w sonacie bede podnosil tyl o jakies 7cm
Na amortyzator (dol amorka) nasune rure i przespawam ucho co wydluzy amorek o zadana dlugosc. poniewaz mam z tylu belke a nie wachacze to kola pozostana w wlasciwym polozeniu. |
bartoszpe HF MEMBER Hyundai Lantra 1.5 W ... włocławek/ełk | 2007-10-09 11:06:05 Tylko że u mnie jest z tyłu zawieszenie wielowachaczowe.
A co sądzicie o gumowych pierścieniach na spręzyny??? |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2007-10-09 13:26:37 wymień amortyzatory na nowe i zjeżdżaj ostrożenie z krawężników. |
rokil HF MEMBER Piła | 2007-11-25 21:17:30 Ja podniosłem tył o 4 cm podkładając metalowe tuleje pod sprężynę. Auto teraz ma agresywny pochył i wygląda super. Jeżdże tak już ze dwa lata i jest ok. |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2008-02-07 20:58:58 Podczepię się pod temat:
Mam taki problem : mam obnizoną zawieche z tylu a chcialbym ja podniesc. Auto ma LPG - wiec moze butla tak obniza spręzyny. I tu problem - kupilem sprezyny z innego accenta - sądząc ze bedzie wyzszy - i jest dalej tak samo. Sprężyny są czarne. Ktos napisał u kowala dorobił sprężyne - ile wynosi koszt takiej sprężyny? Czy moze szukać podobnej sprężyny tyle ze wyższej?? Nie mam pojęcia dlaczego tak moze być. Jest sporo niższy niż przeciętny accent. Moze z 4 drzwiowego zapodać? chyba są wyższe. Ma ktoś pomysła? Tuleje i inne nie wchodzą w gre bo auto potrzebuje z 10 cm conajmniej. |