Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-10-08 16:22:42 Spróbuj zatkać wlot powietrza ręką i odpalić.
Sugeruję zrestetować ponownie kompa. Odlącz odpowiecznik benzyny to zobaczysz czy pompa działa i pompuje. Winne mogą być świece kable - coś z zapłonem. I sugeruję się dowiedzieć czy masz imobilaizer czy nie. Odłączając aku można spięcie zrobić - jak ktoś zdolny ![]() |
kpawel HF MEMBER Accent Warszawa | 2007-10-08 16:32:54 Imobilaizer masz napewno.
Jeżeli kłopoty zaczęły się po odłączeniu akumulatora to możliwe, że skasowałeś pamięć komputera i będzie potrzebne jego zaprogramowanie. Przy odłączaniu akumulatora najpierw - potem +; inaczej mogą być kłopoty. Samodzielnie nie da rady sprawdzić błędów, złącze diagnostyczne jest niekompletne. Trzeba auto zaprowadzić auto do ASO na diagnostykę (50-80zł) |
![]() wlad HF MEMBER elantra, atoz andover | 2007-10-08 19:53:32 pomocne moze tu byc pytanie-po co odlanczala aku?bez powodu sie tego nie robi,wiec moze problem byl juz wczesniej.immo na pewno jest.po przekreceniu kluczyka slychac przez chwile,czy pompa pracuje. |
![]() karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-10-08 20:37:21 Jesli to jest fabryczne imo to ono odcina pompe paliwa tak jak pisze kolega.
Sprawdz czy jest iskra i czy paliwo jest podawane przez wtryski. [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-10-08 20:56:03 ] |
![]() accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-10-09 15:42:29 Sprawdz iskrę to powie dużo i sprawdz czy paliwo idzie do trysków - np odłączysz kabel bez wykręcania starej świecy dajesz nową świece patrzysz czy jest iskra wykręcasz starą świece i jak jest na niej benzyna to wiadomo ze leci.
Jeżeli autko stało długo to moze sie z benzyny wytrąciło coś - czy skropliła woda i zwietrzało, albo jakiś syf. Aha zatkaj dolot powietrza i sprubuj odpalić. No i sprawdz czy sniedz się nie zaległa na kablach przy kopułce itp. [ wiadomość edytowana przez: accent1 dnia 2007-10-09 15:44:11 ] |
![]() karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-10-09 18:51:01 Przekaznik nr 1 powinien byc
nr2 jak masz klime tez powinien byc. Co do tych drucikow to wymien je na bezpieczniki IGN - zaplon(cewka ECU -przekaznik zasilania ECU |
oxter HF MEMBER Katowice | 2007-10-10 00:58:36 Klimy nie posiadam , a czy ten przekaźnik nr 1 na mojej fotce to jest to jakiś specjalny ?
Bo jak pytałem w Aso to 70 PLN zaśpiewali.Trochę sporo jak na takie małe cudeczko.... |
oxter HF MEMBER Katowice | 2007-10-11 09:04:07 Qurde sprawdziłem iskry brak na świecach , rozumiem że pompa może być odcięta przez immo ale gdziez się iskra zgubiła ?
pozdro oxter |
![]() BartBartez HF MEMBER Coupe/Accent Gryfino | 2007-10-11 10:12:57 A masz ten bezpiecznik oznaczony IGN ? Jeśli były wstawione druty to może coś się spaliło. |
janosikxx HF MEMBER Olsztyn | 2007-10-12 21:49:03 witam.a czy iskra jest na początku i pózniej zanika,czy nie ma odrazu?spróbuj przekręcic kluczyk,poczekaj az pompa przestanie działac,szybko cofnij do konca,i szybko spróbuj zapalic bez czekania.moze masz taki immo.chyba ze kumplowi se popsuł bo tak musi robic ![]() |
oxter HF MEMBER Katowice | 2007-10-12 23:18:48 No własnie iskry brak cały czas , pompa tez milczy .Ogólnie cisza ![]() Ale w poniedziałek mam wizytę serwisanta podłączy się to zobaczymy co dalej . Dajcie mi nr katalogowy tego przekaźnika do wentylatora albo niech ktoś zczyta ze swojego bo jakoś nie potrzefię go namierzyć . pozdro oxter |
oxter HF MEMBER Katowice | 2007-10-16 09:54:20 Wczoraj sprawdziłem, pokręciłem trochę rozrusznikiem
1) Świece suche - czyli pompa nie podaje- może byc odcięta przez immo ( jeśli jest ) bo tego nie wiem 2) brak iskry na świecach Jakieś pomysły co dalej ? pozdro oxter |
![]() karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-10-16 20:36:16 mozesz podlaczyc pompe na krotko. Pod maska z przodu powinna byc kostka do diagnozy pompy (przy pomiarze cisnienia) podpina sie do niej + akumulatora i pompa powinna dzialac
Albo imo albo cos nie tak z instalacja dlatego sprawdz czy sama pompa jest dobra. Podlaczyc ja mozesz do napiecia 8-15V |