Blokada skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Poszukuje w Warszawie zakladu ktory montuje blokady skrzyni biegow "niedzwiedz-block" czy jakos tak to sie nazywa.

dzieki za pomoc

Chyba na Pileckiego na Ursynowie montują. Jak chcesz, to jutro się upewnię i dam znać.

Tylko po co ?

Zamontuj odcięcie za 20 zł i będzie si, byle dobrze ukryć

blokada skrzyni w espero to zawracanie glowy..przeciez tego nawet na czesci nikt nie ukradnie..nowe czesci sa tanie jak barszcz i powszechnie dostepne a na uzyki sprowadza sie za grosze z reichu samochody..to juz lepiej wydac 500zl (bez znizek) i wykupic autocasco

Cytat:
2007-10-09 22:05:46, qbaj pisze:
..przeciez tego nawet na czesci nikt nie ukradnie..nowe czesci sa tanie jak barszcz i powszechnie dostepne a na uzyki sprowadza sie za grosze z reichu

Jaaasne. tylko ze jak zimą chciałem kupić przedni zderzak, to na śląsku był tylko jeden nieuszkodzony i to za 700zł :/

a jakiś rok temu w radio mowili, ze policja rozbila gang specjalizujacy sie w kradziezach Tico i CC. (czesci na giełdzie sprzedawali)

Pozdr.

blokada skrzyni? zawracanie dupy... jak kolega wcześniej napisał - odcięcie najlepszym rozwiązaniem... i najtańszym zarazem...
w Auto Świat był kiedyś taki artukuł o skuteczności różnych zabezpieczeń samochodowych... profesjonalni złodzieje samochodowi się tam wypowiadali i jednogłośnie stwierdzili że największym kłopotem dla złodzieja jest właśnie odcięcie...
...z wszystkimi innymi zabezpieczeniami złodziej radzi sobie bez najmniejszego problemu w bardzo szybkim tępie...

Cameel - to poprosze o ten adres
Zoltar - moze masz i racje
qbaj - nie napisalem ze chce do espero )
ŁUKASZ_GAJER - sa rozne zdania. Ja kiedys uratowalem auto tylko dlatego ze mialo wlasnie taka blokade. Nie wiem co pisali w Auto Świat ale wiem ze przy takim zabezpieczniu jedynym sposobem jest samochod na lawete

czym jest zabezpieczenie za 400-500zl majac auto za 40 000? Zycie mnie nauczylo ze nie warto oszczedzac na takich rzeczach. )

Tak czy inaczej dziekuje wszystkim za porady.

[ wiadomość edytowana przez: Edgardo dnia 2007-10-10 11:55:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: Edgardo dnia 2007-10-10 11:56:09 ]

Cytat:
2007-10-10 11:54:03, Edgardo pisze:
Nie wiem co pisali w Auto Świat ale wiem ze przy takim zabezpieczniu jedynym sposobem jest samochod na lawete

Już widzę jak kradną złomero za 4 tys zł na lawetę Bez jajców. Złodziej wsiada do pospolitego auta i na jego uruchomienie ma kilkadziesiąt sekund. Nie uda mu się to się ulatnia. Szkoda ryzykować

Cytat:
2007-10-10 11:54:03, Edgardo pisze:
czym jest zabezpieczenie za 400-500zl majac auto za 40 000? Zycie mnie nauczylo ze nie warto oszczedzac na takich rzeczach. ) Tak czy inaczej dziekuje wszystkim za porady. [ wiadomość edytowana przez: Edgardo dnia 2007-10-10 11:55:09 ] [ wiadomość edytowana przez: Edgardo dnia 2007-10-10 11:56:09 ]

masz AC? jesli masz to czym sie martwisz? a jesli nie masz to chyba podstawowa sprawa w aucie za 40tys

chcialbym tak z tydzien pojezdzic nowym autem. Tylko tym sie martwie

Cytat:
2007-10-10 14:06:11, Edgardo pisze:
chcialbym tak z tydzien pojezdzic nowym autem. Tylko tym sie martwie

To AC wykup! Dużo większa skuteczność niż jakiejkolwiek blokady.

Cytat:
wiem ze przy takim zabezpieczniu jedynym sposobem jest samochod na lawete

oj oj oj... właśnie że nie...
na blokadę skrzyni biegów są dwa sposoby
dlatego też montowanie jej w dzisiejszych czasach jest już żadko spotykane... był na to "bum" w latach 90-tych... teraz już się od tych blokad odchodzi...
1. każdy profesjonalny złodziej samochodowy ma przy sobie cały zestaw wytrychów - góra dwie minuty i blokada otwarta
2. coraz częstszym sposobem jest też wpuszczanie w zamek ciekłego azotu a następnie "rozkruszenie" zamka blokady...

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2007-10-10 15:12:29 ]

Edgardo, mam adres.
Dembowskiego 17B
Jadąc od centrum w stronę Piaseczna ul. Puławską skręcasz w lewo na drugim wiadukcie, w ulicę Pileckiego. Na pierwszej krzyżówce (taka duża, ze światłami i wysepką na środku) zawracasz i od razu skręcasz w prawo w uliczkę osiedlową.
Tam robią blokady Mul-T-Lock, coś takiego jak Niedźwiedź-Lock. W normalne dni mają otwarte do godz. 17.

Cameel - bardzo dziekuje za adres

ŁUKASZ_GAJER - jestem troche innego zdania Mysle ze kazdy zlodziej szybciej poradzi sobie z elektronika niz zabezpieczeniem mechanicznym.

Cytat:
2007-10-11 07:45:43, Edgardo pisze:
jestem troche innego zdania Mysle ze kazdy zlodziej szybciej poradzi sobie z elektronika niz zabezpieczeniem mechanicznym.

A ja osobiście uważam,że własnoręcznie założone zobezpieczenie da więcej niż blokada mechaniczna.
Złodzieje (profesjonaliści, a nie gnoje,którzy chcą sobie pojeździć) mają rozpracowane i alarmy i układy elektroniczne samochodów. Jeżeli samochodu nie da się ueuchomić po jakimś określonym czasie to odpuszczają.
Własnoręcznie założony dynks na spółkę z alarmem jest bezcenny. Za wszystko inne..............

Patentów jest całe mnóstwo. Jednym z nich ( mogę zdradzić, bo to jest już archaizm) była możliwość uruchomienia samochodu dopiero po włożeniu radia w kieszeń.Było to upierdliwe,ale skuteczne . Co było rozłączone-tego już nie powiem

Cee'd ma blokadę, fabryczne immo i alarm w kluczu dobrej firmy

Jest AC... Więc śpię spokojnie