Alarm w omedze B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój oryginalny alarm nie działa ani też central.Naprawa trochę kosztuje około 300zł.Mam pytanie.Czy można wyrzucić stary, założyć nowy alarm i podłączyć do centralnego zamka i czy to wszystko jakoś będzie ze sobą współgrać.DZIęKI

Poszukaj a znajdziesz temat był juz poruszany.

można wymontować lub odłączyć stary alarm i załozyc np. magicara ma on m.innymi moduł domykania szyb mam załozony taki działa ok domykają mi sie również szyby z alarmu koszt ok 100zł[LIST]

Własnie kupiłem alarm z centralką i pilotami bo juz mnie wkurzał ten oryginalny jak nie pilot padał to coś innego.
Alarm kosztował 75 PLN więc niewiele ale nie potrzebuje bajerów.
TEN
Teraz musze go podłączyc. hehe I tutaj proszę o pomoc bo magikiem nie jestem. Jak??
Czy można się tak wpiąć w instalacje żeby starej centralki w ogóle nie ruszać tylko poprostu założyc inna i juz??
Oczywiście tak żeby działał centralny bo to jest głowne założenie, alarm jest na drugim miejscu.
Domykanie szyb to wiem że nie będzie działało ale jak sie podłączyc żeby drzwi sie zamykały a może nawet ryglowały, oczywiście razem z klapą bagażnika.
No ewentualnie mogą kierunki migać przy załączania/wyłączaniu.

Proszę o pomoc i rady jak najbardziej szczególowe bo chciałbym sobie sam poradzić, chyba że ktoś z okolic może pomóc.

Z góry dziekuję i pozdrawiam.

Poszukaj lepiej. Był juz watek na ten temat. Nawet pisałem jak podlaczyc. Kostke orginalna i alarm masz za schowkiem pasazera opis kabli masz w jakims watku.

No właśnie ja nie mam alarmu tylko centralny zamek - sam.
Szukałem ale ciężko znaleźć konkretnie to czego potrzebuje.

Żeby sterować fabrycznym centralnym trzeba znaleźć dwa przewody, które idą od zamka drzwi kierowcy (przy bębenku jest przełącznik sterujący centralnym) do centralki, kolorów niestety nie pamiętam, i do tych przewodów dołączyć sterowanie z alarmu (sterowanie masą) i już można otwierać pilotem od alarmu. Gdyby centralka dodatkowo mogła podawać sygnał przez taki czas jak trzymamy przycisk to domykanie też będzie działać. Ryglowanie będzie działać normalnie. Pozdro.

OK. Dzięki za podpowiedź. Musze pogrzebać, zobaczymy czy sie uda.