| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maciekolo Radom | 2007-10-12 22:53:16 Panowie,naprawdę nikt mi nie może pomóc ![]() |
maciekolo Radom | 2007-10-13 09:31:13 Dziękuje za rady. Z okazji że jest sobota idę robić przekładkę, sam-bo znam ten temat bo dwa razy dolocik wymieniałem Dzięki Bogu już nie kicha, bo przewody wymieniłem- panowie kupujcie tylko NGK, ja najpierw kupiłem jakieś Krafty i było tragicznie(częste strzały), zmieniłem na NGK i o strzałach zapomniałem(odpukać Pozdrawiam |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2007-10-13 13:30:47 Taki montaż absolutnie nie ma wpływu na zwiększone spalanie. Powinieneś to przerobić, dać mikser blisko przepustnicy, ale tylko i wyłącznie dla bezpieczeństwa. Zmniejszyć ilość palnej mieszanki w dolocie, wtedy strzał w dolot ma mniejszą siłę.
Wracając do spalania to oddalenie miksera od przepustnicy może tylko obniżyć spalanie przez lepsze wymieszanie gazu z powietrzem. Jeżdżą auta z mikserami wstawianymi przed przepływomierzem klapkowym (jak strzeli w dolot to maska podskakuje), ale nie spalają więcej. Sam mam wstawionego Blosa tak z 60-70cm od przepustnicy bo bliżej się nie dało i spalanie mam podobne do twojego 10-11 w trasie i 15 w mieście przy dużym kanciastym samochodzie 1300kg i silnikiem 2,0. Ktoś kumaty musi Ci po prostu instalację wyregulować, ot i wszystko. |