GDZIE ZAMOCOWAĆ SWIATŁO WSTECZNE I PRZECIWMGIELNE???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam kolejny problem z moim DF 125 kombi
otóz z tyłu samochodu nie wiem gdzie założyć światło przeciwmgielne i światło od wstecznego
w moim kombi mam założony hak
rejestracja jest po lewej stronie a wydech jak to wydech po prawej tylko ze on bedzie założony na jakiejs wiekszej końcówce
noi nie wiem gdzie dać wsteczny i przeciwmgielne i wogole z jakiego auta albo jakie dać zeby to jakos wygladalo???

a czy te światła są obowiązkowe? Bo ja swojego FL zamocowałem chromy i już niemam...

Nie wiem jak jest ze światłem cofania,ale dodatkowe przeciwmgielne musi mieć każde auto wyprodukowane po 1986 roku.A moje kombi jest 1985 .Wsteczne sie jednak przydaje,więc warto by je jednak mieć.Pozdrawiam!

ja mam DFa z 1980 wiec przeciwmgielnego nie musze miec a jak jest wlasnie ze wstecznym?? musi byc??? mam przelozony silnik i skrzynie biegow od poloneza i nie ma wstecznego. czy da sie to jakos podpiac? i czy musi byc??? pozdrowki. dzieki

Ze wstekiem jest tak samo jak z przeciwmgielnym.Po '86 jest obowiązkowe.

a czy to jest po 86 roku produkcji samochodu czy po 86 roku to weszlo w zycie taka ustawa
ja mam fiata 79 rocznik
i nie wiem gdzie zamontowac i jakie swiatlo i wogole jakie swiatla??
z czego moze??

Jak masz rocznik 79 to nie musisz miec ani światła wstecznego ani przeciwmgielnego...przepis obowiazuje dla samochodów od 86 roku.

no to super ze nie musze miec bo to by mi troche szpecilo ..... dzieki

Moj znajomy widział kiedyś w Bydgoszczy MR-a ze swiatłami cofania i p-mgiel. wbydowanymi w tylne lampy zintegrowane. Cofania miało białą szybkę. Zabudowane były w części lamp postój/stop tej od środka pasa tylnego - mieściły sie pod std kloszami. Podobno wyglądało dziwnie, ale nie najgorzej.
Moim zdaniem za duża rzeźba.

Wykonaj rzeźbę w tylnej klapie i tam wstaw światło cofania od Warszawy. W chromowanej obwódce. Bardzo ładne i nie bardzo duże.

Po dwoch stronach tablicy rejestr., nie pamietam jakie auto tak mialo. Jedno mozna pomalowac na czerwono i podpiac jako przeciwmgielna, ale to juz powazna przerobka blacharska.
Moze malutkie pod oryginalnymi swiatlami, ale gdzie wtedy dac odblaski...?