MotoNews.pl

Przełączanie w trakcie jazdy z gazu na benzyne. Pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Posiadam Peugeota 307 1.6 16v, do którego założyłem instalacje sekwencyjną stag 200. Na początku niby wszystko było ok, oprócz zapalającej się kontrolki silnika, ale to jest podobno norma w tym aucie(wg gazownika po jakimś czasie ma sie już nie zapalać). Mój problem polega na tym, że w trakcie jazdy auto samo zaczyna się przełączać z gazu na benzyne, czasem wróci na gaz a czasem nie. Gazownik twierdzi, że uszkodzony jest pierwszy wtryskiwacz benzyny i komp gazu traci sygnał dlatego wyłącza gaz. Moje pytanie brzmi, czy rzeczywiście może być uszkodzony wtryskiwacz pomimo, że auto na benzynie jeździ bez problemów nie szarpie nie łapie żadnych błędów i miało robioną diagnostykę na której koleś stwierdził, że z autem jest wszystko ok (nowe świece cewka sprawna wtryski ponoć też wg komputera)a wina leży po stronie gazu. Czy miał ktoś podobną sytuację? Dodam tylko że instalacja ma 3 miechy, przejechane 7tys i był wymieniany komputer gazu. Czy jest to wina elektroniki czy może przyczyna jest gdzie indziej(filtry parownik itp.) Mam nadzieje, że nie namotałem za bardzo Z góry dzięki za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: jaroda dnia 2007-10-13 16:16:24 ]

Witam.
Mam podobny problem, ale po wymianie membran w parowniku.
Jak jade i mam laptopa podpietego to widac jak ucieka szybko ciśnienie przy szybkim przyspieszaniu (pedał do końca)
z 1,7bar do 0,5bar i przełacza się na PB i wraca na LPG

Jednym słowem GAZ TO ZŁO!!! do tego łyka 16l na 100 w Audi V6 2.6l

Miałem to samo i sprężonym powietrzem przedmuchałem cały układ podciśnienia o dziwo pomogło, ponadto przeczyściłem temistor w mikserze gazu - instalacja BRC.

Cytat:
Jednym słowem GAZ TO ZŁO!!! do tego łyka 16l na 100 w Audi V6 2.6l

Nie gaz tylko gaziarze, którzy nie potrafią porządnie dobrać i zamontować oraz zestroić instalacji, a potem wymyślają jakieś bzdury typu:
Cytat:
ale to jest podobno norma w tym aucie(wg gazownika po jakimś czasie ma sie już nie zapalać)

albo
Cytat:
Gazownik twierdzi, że uszkodzony jest pierwszy wtryskiwacz benzyny i komp gazu traci sygnał dlatego wyłącza gaz.

. Jaroda jedź do tego patałacha i powiedz, że albo zrobi to porządnie albo Ty pojedziesz do innego gaziarza i fakturę za poprawki przedstawisz mu do zapłacenia, albo niech demontuje instalację i zwraca kasę. Daj mu to na piśmie w dwóch egzemplarzach (z potwierdzeniem na kopii) to może gostek przestanie wciskać kit i weźmie się za porządną robotę.