Witam
Posiadam Peugeota 307 1.6 16v, do którego założyłem instalacje sekwencyjną stag 200. Na początku niby wszystko było ok, oprócz zapalającej się kontrolki silnika, ale to jest podobno norma w tym aucie(wg gazownika po jakimś czasie ma sie już nie zapalać). Mój problem polega na tym, że w trakcie jazdy auto samo zaczyna się przełączać z gazu na benzyne, czasem wróci na gaz a czasem nie. Gazownik twierdzi, że uszkodzony jest pierwszy wtryskiwacz benzyny i komp gazu traci sygnał dlatego wyłącza gaz. Moje pytanie brzmi, czy rzeczywiście może być uszkodzony wtryskiwacz pomimo, że auto na benzynie jeździ bez problemów nie szarpie nie łapie żadnych błędów i miało robioną diagnostykę na której koleś stwierdził, że z autem jest wszystko ok (nowe świece cewka sprawna wtryski ponoć też wg komputera)a wina leży po stronie gazu. Czy miał ktoś podobną sytuację? Dodam tylko że instalacja ma 3 miechy, przejechane 7tys i był wymieniany komputer gazu. Czy jest to wina elektroniki czy może przyczyna jest gdzie indziej(filtry parownik itp.) Mam nadzieje, że nie namotałem za bardzo

Z góry dzięki za pomoc
[ wiadomość edytowana przez: jaroda dnia 2007-10-13 16:16:24 ]