MotoNews.pl
4 Plamy na przedniej szybie (197282/89)

Plamy na przedniej szybie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie, mam pytanie czym usunąć plamy (przypuszczam po szamponie z woskiem) z przedniej szyby ?? Dodam, że auto ma ok. 2 tygodnie, ja go myłem ręcznie jeden raz wodą z płynem do naczyń i całość (bez szyb oczywiście) woskowałem woskiem do polerowania - czy mogę to reklamować u sprzedawcy w salonie?? Bo jak popada to delikatnie mówiąc przez przednią szybę g....o widzę.

reklamuj w końcu nowa fura więc powinno być wszystko OK ja odbierałem 1,5 tygodnia temu i z szybami nic mi sie nie dzieje

Ale co to za plamy? Wyraziłeś się bardzo mało precyzyjnie, chodzi o to że szyby pokryte są czymś pod wpływem czego woda się rozmazuje i ogranicza widoczność czy chodzi o jakieś trwałe przebarwienia?

Cytat:
2007-10-15 11:50:29, MacTB pisze:
Ale co to za plamy? Wyraziłeś się bardzo mało precyzyjnie, chodzi o to że szyby pokryte są czymś pod wpływem czego woda się rozmazuje i ogranicza widoczność czy chodzi o jakieś trwałe przebarwienia?

... Uwidaczniają się jak jest szyba jest mokra a najlepiej widać wieczorem jak ktoś z przeciwka poświeci - to jakby "centki, plamy" po prostu widoczność jest gorsza niż w moim starym prawie 10 letnim SC.

Przetrzyj szybę szmatką z benzyną ekstrakcyjną bo może coś tłustego pozostało.

na stacjach sa takie sciereczki ktore usowaja wosk z szyb.. moze to pomoze

A moze dziewczyna stopy odbila na szybie ??
taki glupi zarcik

Może używałeś plaka do czyszczenia deski rozdzielczej często widzę auta które mają plamy na dole szyby przedniej, po prostu zamiast na deskę plak poleciał na szybę, wystarczy odtłuścić szybę i po kłopocie.

Cytat:
2007-10-15 13:42:05, BartBartez pisze:
Przetrzyj szybę szmatką z benzyną ekstrakcyjną bo może coś tłustego pozostało.

Kupione na BP za 14 zł - nie pomogły (może dlatego, że o wosku nic nie pisze) ... A stopy odbite to też nie są

[ wiadomość edytowana przez: romcost dnia 2007-10-24 10:58:46 ]

A może szyba ma wadę i się rozwarstwia jak w starych autach.
Jeśli jesteś pewien, że to nie zabrudzenie to reklamuj.

U mnie też takie plamy się pojawiły (na zewnętrznej stronie szyby) i to chyba właśnie po zastosowaniu szamponu z woskiem. Benzyny ekstrakcyjnej akurat nie miałem ale próbowałem np. denaturatem i nawet rozpuszczalnikiem i nic. Dziś wziąłem ciepłą wodę dodałem proszku do prania porządnie wymyłem szybę i... chyba pomogło Jak będzie padał deszcz to przetestuje i dam znać