| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jujinn w-wa | 2007-10-15 16:35:32 A oplaca Ci sie wogole instalowac Gaz ?? Przy tak malych przebiegach bedziesz bardzo dlugo czekac az Ci sie zwroci koszt instalacji.
Pozdrawiam |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2007-10-15 21:07:20 Witaj, rozwaz , przemysl , porpoboj , w zaleznosci od wersji nadwozia zastanow sie czy nie warto jednak toroida , a kolko do bagaznika , przemysl jak daleko masz do stacji gazowej . Ja bym osobiscie w takie ogromnie duze i ciezkie zbiorniki typu 90 litro nie pakowal, nie ma sensu , no chyba ze w Twojej miejscowosci nie ma stacji LPG.
Jak tylko na dojazdy , to czemu nie wziales mniejszej jednostki :] ? Czy do kosztow ktore tu przedstawiles doliczyles kwestie papierow i rejestracji ? |
blue827 Biłgoraj | 2007-10-15 22:05:04
Żeby mieć toroida to bym musiał skolei zrezygnować z pełnywomiarowego zapasu, a w dodatku ten zapas mam fabryczną felgę aluminiową. Bagażnik mam głęboki, tak że za tylnymi oparciami jest idealna wnęka na walcową butlę. z dostępnością stacji LPG nie mam problemów, najbliższa jest pare km odemnie, ale jakaś niefirmowa, Już zdecydowałem kupję butlę 55 litrów, w zupełności wystarczy. dziennie robie do 25km.
chciałem koniecznie samochód z automatem, bo praktycznie codziennie stoje w korkach, a ciężko kupić automata z jakimś ekonomicznym małym silnikiem, największy wybór jest z większymi i paliwożernymi silnikami. O kosztach rejestracji narazie nie myślę, będę się tym martwił jak skończe instalację. ale rozumiem że to będzie to mnie kosztowało jakieś 250zł. [ wiadomość edytowana przez: blue827 dnia 2007-10-15 22:09:12 ] |
gondoljerzy galant 2,0 LPG / Alm ... Łomża | 2007-10-15 22:08:17 Moim zdaniem najlepsza opcja to jak największy zbiornik w miejsce koła + koło w pokrowcu (lub dojazdówka w pokrowcu, lub spray do łatania). W razie potrzeby koło można wyjąć lub przełożyć w dowolne miejsce w samochodzie i jest do dyspozycji cały bagażnik. |