P0 685 w corolli 1,4 D4d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Szanownych Forumowiczów!
Może ktoś z Was spotkał się z tym nr błędu - P0685(zdiagnozowany na Inteligent Tester II)?
Pojechałem dziś z moim autkiem do serwisu jako że autko w ostatnim czasie dostało jakiegoś wilczego apetytu na paliwo ( 8l/100km po autostradzie przy prędkości 120-130km/h to moim zdaniem zbyt dużo, wcześniej nie przekraczało 6litrów) i stało się mułowate i dowiedziałem się, że jest taki błąd i to wszystko.
Proszę o pomoc!
Autko jest na gwarancji jeszcze więc chciałbym aby zostało naprawione. Nie nalewam paliwa w jakiś dziwnych rozlewniach więc to chyba raczej nie od jakości ropy.
Jeżeli ktoś z Was miał podobne przypadłości to proszę o kontakt.

Ten kod odpowiada za problem w sasilaniu ECM komputera silnika ...masz moze jakies odciecie zaplonu niestandartowe lub zle wykonane odciecie na alarmie...latwo to sprawdzic.
Niema to jednak zwiazku ze zwiekszonym zuzyciem paliwa.....trzeba sprawdzic jakie sa liczby korekcyjne wtryskow...lub tankowac gdzie indziej-malo paliwa w paliwie.

Dziękuję za odpowiedź.
Alarm mam zamontowany w serwisie Toyoty w Lubiniu - jeszcze przed kupnem auta czyli jakby fabryczny.
Paliwo: jeżdżę wyłącznie na paliwach tzw PREMIUM, tankuję na Shellu, BP i Orlenie. Ostatnio staram się omijać Orlen. Auto ma 55tys km przebiegu więc chyba jeszcze zbyt wcześnie na awarię wtrysków? Może jeszcze jakieś inne elementy mają wpływ?
Jutro jadę zaś do serwisu - po powrocie pochwalę się co i jak.