F 125 elektryczna pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Planuje zamontowac elektryczna pompe paliwa do fiata 125 z silnikiem 2.0dohc. Czy mozecie doradzic z jakiego modelu samochodu mozna zamontowac taka pompke, aby montaz byl jak najprostszy czyli zeby taka pompke podlaczyc do przewodow paliwa. Z jakim cisnieniem powinno byc podawane do gaznika to paliwo i jak ustalic odpowiednia wartosc cisnienia tego paliwa jesli chodzi o pompki elektryczne??
Z gory dzieki za podpowiedzi lub linki...
Pozdrawiam...

http://www.allegro.pl/item254395661_pompa_paliwa_do_gaznika_gaznik_nowa_pierburg.html

mam taka pompke w moim malcu , niby dziala ,ale chodzi glosniej niz 100 pompek do spryskowaczy,ogolnie chyba bym nie polecicl :/

Parnel, a nie chcesz jej sprzedac?

niebo juz wszystko pod nia przygotowealem ja mam pompke firmy QAP byly kiedys po 90 zl na allegro teraz sa to pierburgi i sa 50 zl drozesze ale to sa wciaz identyczne pompki maja tylko inn anaklejke i chodza rownie glosnie

bedzie taka pompa paliwa dobrze sie sprawowac pod 2 pionowymi gazikami webera 40?

Ja mam zamiar taka zastosowac do poziomych solexow, z punktu widzenia zasilania to to samo wiec jak najbardziej tak.

Jedyny minus - ta pompa jest chyba rotacyjna, najlepsza bylaby membranowa elektryczna ale nie wiem czy jeszcze takie produkuja. W kazdym razie jako dedykowana do gaznikow na pewno bedzie 100% lepsza niz np. pompka od trucka i jakies dodatkowe zmniejszanie cisnienia paliwa.

po to jest międzyinnymi...