| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maciejb Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2007-10-20 20:51:19 czesc 17 pazdziernika zamontowalem gaz do swojego samochodu lantra 1.6 16v z 94r. jest to gaz z komputerem i emulacja wtrysku benzyny, tomasetto z centralka bingo-s4... po montarzu okazalo sie ze lambda nie dziala na benzynie, caly czas jest 0.00v a na gazie dziala... nie wiem jak bylo wczesniej bo nie mialem jak sprawdzic, no niby podlaczyli sie pod jeden kabel ktory idzie juz za wtyczka do ktorej jest podlaczona lambda.... ale teraz oprocz tego problemu na gazie zapala mi sie kontrolka check engine kiedy obroty spadnal ponizej 900 i albo gasnie ta kontrolka jak sie podniosa albo dopiero po jakims czasie w trakcie jazdy... tak sie dzieje tylko na gazie, na benzynie sie nie zapala... co wiecej teraz po podlaczeniu pod takie urzadzonko ktoro diodami wyswietla bledy, pokazuje mi blad ktory opisany jest w ksiazeczce jako wtryskiwacz lub jego obwod... co jest nietak, czy cos zle zalozyli lub zwalili? oni mowia zeby sie ta kontrolka nie martwic i ew zeby sie nie palila to trzeba emulator lambdy zamontowac.... ale ten blad jest opisany jako wtryskiwacz lub jego obwod wogole zaczynam zalowac ze u tych gosci zakladalem... powiedzcie mi w czym tkwi problem i jak go rozwiazac zeby sie nie wypierali... wczesniej nie bylo zadnego bledu w komputerze i wogole.. ![]() ![]() czy cos przy montarzu takiego gazu jest robione z wtryskiwaczami benzyny? dlaczego teraz jest taki blad i czy to moze miec wplyw na to ze mi sie po czasie cos zepsuje? ![]() ![]() pomozcie mi prosze i podpowiedzcie co robic ![]() |
maciejb Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2007-10-21 00:05:17 nikt nic na ten temat mi nie podpowie? ![]() |
maciejb Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2007-10-21 16:16:50 to jest blad 41 (wtryskiwacz lub jego obieg) mozliwe ze chodzilo o inny emulator, a czy lambda dzialala wczesniej na benzynie to nie mam pojecia, wiem jedno ze samochod duzo palil nawet wiecej benzyny niz gazu.... :| |
RafalT Daewoo Espero Gorzów | 2007-10-21 19:52:35 Witam,
sterownik Bingo S4 ma w sobie zarówno emuletor sondy lambda jak i emulator wtryskiwaczy. Należy je oba właściwie podłączyć i ustawić właściwe opcje w programie sterownika, a wszystko będzie hulać jak należy. Jedź do gazowników i każ im to zrobić. Żaden check engine nie ma prawa się zapalać, a zwłaszcza błąd wtryskiwacza wywołany nieprawidłową emulacją wtryskiwaczy lub jej brakiem. Po tej operacji zrób profilaktycznie reset komputera benzynowego, sprawdź jak chodzi na benzynie (ile pali) i dopiero później jeździj na gazie. |
maciejb Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2007-10-21 21:27:26
no na benzynie palil wiecej niz na gazie, a co do bledu to podobno dlatego ze emulator nie jest zbyt pasujacy... chodzi o jakies rezystory ktore powinny miec 56 Ohm a nie wiem ile maja.... czy tak mozna jezdzic? jak poznac czy nie daje gazu i benzyny na raz? bo na prostej trasie zapalila mi sie na chwile kontrolka rezerwy benzyny |