Witam, mam takie problemy:
1. kupiłem wielozawór BRC który ma wyjście na rurke 6mm.
a ja mam rurkę 8 mm, więc jak mam ją podłączyć to tego wielozaworu? wiadomo mogę zastosować przejście z 6 na 8mm. Ale czy ktoś się orientuje czy są dwie wersje tego wielozaworu? na 6mm i na 8mm?? Bo np wiem że BRC ma elektrozawory i reduktory w dwóch wersjach: 6 i 8mm. Czy kupiłem zły wielozawór?
2. Butlę będe miał z otworem po lewej stronie, tak samo wlew LPG tez po lewej stronie samochodu, wogóle przewody LPG będę prowadził po lewej podłużnicy. Tylko teraz mam taki problem że wyjścia z wielozaworu i jego obudowy wychodzą na prawą stronę:
więc czy to mój kolejny błąd i są dwie wersje i powinienem poprosić o z wyjścien na lewą stronę? czy poprostu wszystkie są takie (?) i poprostu muszę zrobić zakręt z rurek?
3. Co to są te małe czarne plastikowe rurki? jakby przelotki? tylko się domyślam że mocuje je się w podłodze samochodu i pomiędzy nimi a obudową wielozaworu powinien być peszel a w środku rurka LPG.
i pewnie to dlatego aby gaz z nieszczelności tym peszlem wydostawał się pod auto. Ale ja wlew gazu robię pod klapką paliwa która jest nad lewym nadkolem, więc stamtąd będzie szła rurka LPG a nie z podłogi. Więc co mam zrobić? może zatkać ten jeden otwór w obudowie wielozaworu? wtedy ewentualny wyciek gazu będzie się ulatniał rurką która wychodzi z wielozaworu bo ta będzie szła pod podłogę.
Wogóle niepodoba mi się pomysł wiercenia otworów o średnicy 3cm. Już nawet kupiłem przelotki gumowe akurat na moje przewody ale jednak nie będę miał okazji ich użyć.
4. i jeszcze kwestia montażu wielozaworu w tej plastikowej obudowie. tam sa jakby takie plastikowe zaczepy, tylko że jak niby mam ten wielozawór tam wepchnąć? qrde to jest tak ciasno , czy poprostu trzeba pchać na siłę?
z góry dzięki za wszelkie sugestie!