MotoNews.pl

Jak błyska fotoradar?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jadę spokojnie, bo zaledwie 75 km/h ,prędkością narzuconą przez sznureczek pojazdów za i przede mną, nagle jak spod ziemi wyrósł fotoradar błysną ostrym fleszem prosto w oczy w odległości ok 5 metrów od maski mojego wozu, ustawiony był na wysokości mojego wzroku Myślałam, że takie fotki są dyskretniej robione a tu proszę Nieoznakowany fotoradar, w miejscu gdzie go wcześniej nigdy nie było, miał zapewne sporo pracy, wszyscy jechali tą samą prędkością co ja
A teraz to co mnie interesuje najbardziej, czy mam jakiekolwiek podstawy sądzić, że nie dostanę jednak mandatu, wiem, że to brzmi naiwnie, ale może to nie był jednak radar tylko...tylko... kosmici?? Heh, proszę o potwierdzenie optymistycznej (kosmicznej) wersji. Pozdrawiam.
PS To będzie mój pierwszy mandat
Marcysia

Grasz w Złotopolskich ?

Szykuj 200 zł

wiem,wiem już sprawdziłam, i 4 pkt-y karne, mam w złotopolicach kodeksik drogowy

[ wiadomość edytowana przez: marcysia_b dnia 2007-10-21 20:57:54 ]

Cytat:
2007-10-21 20:44:07, marcysia_b pisze:
Jadę spokojnie, bo zaledwie 75 km/h

Niefart o 4 za duzo... (jesli byla "50")

Wszędzie inaczej ustawiają.

Dziś pełny był w Sopocie i na końcu obwodnicy

200 zł, z tym się już pogodziłam, a mogą sie doczepić za niezapięte pasy pasażera? Wiem, że to kierowca płaci jak reszta sobie bimba, ale może nie będą aż tak upierdliwi, bo światła były ok, moje pasy też

Fotoradary błyskające... chyba w filmie jakimś. Normalnie to fotkę robią w podczerwieni i tyle.

Błyska Piotrek

Mocno na czerwono

Cytat:
2007-10-21 23:39:16, Zoltar pisze:
Błyska Piotrek Mocno na czerwono

tak, blyskaja na czerwono zeby w podczerwieni bylo widac odbicie tła blach... czarne plamy na czerwonym tle to numer na fotce fotoradaru - odwracasz to w photoshopie i juz masz biale, czytelne numerki na tle bodaj jasnoniebieskim czy jaka to tam jest odwrotnosc...

Cytat:
2007-10-21 23:39:16, Zoltar pisze:
Mocno na czerwono

Ano podczerwień mieliście na myśli...

A mi dziś błysnęło na biało jak ze zwykłej cyfrówki tylko były dwa błyski, fakt że akurat wyprzedzałem auto, i mam pytanie czy fotoradar błyska raz czy 2 razy i czy jesli byłem na drodze jednojezdniowej dwupasmowej czyli wyprzedzając inny pojazd znadowałem się na pasie pod prąd też mnie ujeło i ile czeka się na list ze zdjęciem??

Cytat:
2008-03-09 18:26:59, Kula69 pisze:
A mi dziś błysnęło na biało jak ze zwykłej cyfrówki tylko były dwa błyski, fakt że akurat wyprzedzałem auto, i mam pytanie czy fotoradar błyska raz czy 2 razy i czy jesli byłem na drodze jednojezdniowej dwupasmowej czyli wyprzedzając inny pojazd znadowałem się na pasie pod prąd też mnie ujeło i ile czeka się na list ze zdjęciem??

Jest szansa, że na zdjęciu będzie widać was obu, a w takim przypadku można uniknąć mandatu, bo nie będzie wiadomo którego to prędkość. Ostatnio u mnie w robocie babce przysłali po miesiącu.

Cytat:
2008-03-09 19:19:16, Gacolot pisze:
Jest szansa, że na zdjęciu będzie widać was obu, a w takim przypadku można uniknąć mandatu, bo nie będzie wiadomo którego to prędkość. Ostatnio u mnie w robocie babce przysłali po miesiącu.

Skoro będzie ich widać obydwu koło siebie (wyprzedzanie) to policja zrobi sobie wycinek na kompie gdzie widać tablice i twarz jednego jak i drugiego bohatera zdjęcia i ukarze obydwu

Cytat:
2008-03-09 19:27:28, krzychu_ch pisze:
Skoro będzie ich widać obydwu koło siebie (wyprzedzanie) to policja zrobi sobie wycinek na kompie gdzie widać tablice i twarz jednego jak i drugiego bohatera zdjęcia i ukarze obydwu

Wątpliwa sprawa, żeby tak kombinowali, no ale to tylko Polska i tu wszystko jest możliwe.

Poczekam na rozwój sytuacji, jutro w robocie zapytam bardziej doświadczonych zbieraczy fotek z podrózy

Cytat:
2008-03-09 18:26:59, Kula69 pisze:
mam pytanie czy fotoradar błyska raz czy 2 razy

Mi tylko raz blysnelo Bardzo drogie zdjecia.Drozsze niz u dobrego fotografa .A przyszlo juz po tygodniu bo to straz miejska robila

Cytat:
2008-03-09 20:43:09, Filemon2 pisze:
Mi tylko raz blysnelo Bardzo drogie zdjecia.Drozsze niz u dobrego fotografa .A przyszlo juz po tygodniu bo to straz miejska robila

moje też będzie drogie bo akurat wyprzedzałem, wkazówka prędkosciomierza chodziła do 140 navi pokazało w tym czasie ok 125 (opony mam mniejsze) niewiem na jakm ograniczeniu stało to ustrojstwo podejrzewam ze na 70 bo dopiero pózniej wjechałem w teren zabudowany

Cytat:
2008-03-09 20:43:09, Filemon2 pisze:
A przyszlo juz po tygodniu bo to straz miejska robila

Zamawiałeś od nich jakąś pocztę? Robisz z nimi jakieś interesa? Masz z nimi jakąś umowę podpisaną? Zapewne nie, więc trzeba było ich spamu nie odbierać!

Cytat:
2008-03-09 22:07:26, piotr_ek pisze:
Zamawiałeś od nich jakąś pocztę? Robisz z nimi jakieś interesa? Masz z nimi jakąś umowę podpisaną? Zapewne nie, więc trzeba było ich spamu nie odbierać!

Ale jakie byloby inne wyjscie? Ciagle nieodbierac?

Cytat:
2008-03-12 22:19:11, Filemon2 pisze:
Ale jakie byloby inne wyjscie? Ciagle nieodbierac?

Na przykład... Ja poleconej poczty od firm z którymi interesów nie robię (oprócz dostawców mediów interesa chcąc nie chcąc robię również z zusem i skarbówką, żeby nie było) nie odbieram.