| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jacekm_ Mazda 323F BJ 2.0 GT ... Łódź | 2007-10-22 16:16:51 Teoretycznie tak, ale masz jeszcze do sprawdzenia drążki kierownicze, ich końcówki, stabilizator wraz z łącznikami no i amortyzatory ze sprężynami. Jak to wszystko będzie ok to wtedy myśl nad maglownicą.
Skoro ustawili Ci zbieżność, to pewnie drążki i stabilizator OK, więc zająłbym się amorkami... |
Jacekm_ Mazda 323F BJ 2.0 GT ... Łódź | 2007-10-22 16:30:25
Luźno, nie nerwowo, ze stabilizatorem się rozpędziłem, ale zużyte amortyzatory mogą powodować pływanie mistrzu. Ogólnie jestem zdania, że wszystko powinno zostać sprawdzone w tym zawieszeniu. |
lysy-rob glogow | 2007-10-22 16:32:25 tuleje wymienialem w warsztacie i jeszcze zapomialem dodac ze drazek kierowniczy tez byl wymieniony i koncowka a na koniec ustawili zbieznosc i dalej mna nosilo wiec pojechalem sprawdzic gdzie indziej zbieznosc i okazalo sie ze jest o.k zostala tylko maglownica mam nadzieje.Chyba ze ktos mi cos innego podpowie? |
maciek701 Sympatyk FEFK Tychy | 2007-10-22 16:34:35 hmm.. a zaczelo Cie tak nagle nosic po wymianie tych czesci? czy wczesniej tez juz byly takie problemy? jesli nie to na Twoim miejscu odwiedzilbym jeszcze raz ten warsztat z reklamacją bo chyba cos chopcy spiepszyli Jacek, zuzyte amory wydluzaja droge hamowania, powoduja krotkotrwala utrate przyczepnosci na dziurach i wieksze bujanie na zakretach ale nie zmieniaja toru jazdy auta, nie ma takiej mozliwosci. ja jedzilem przez 10 lat na jednych i tych samych motarcraftach, ktore byly oryginalnie zamontowane w samochodzie i nigdy mnie nie nosilo, a zuzyte byly z wielka pewnoscia ..
[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-10-22 16:39:05 ] |
lysy-rob glogow | 2007-10-22 16:36:13 sorki! zapomialem dodac ze bylem na szarpakach i wszystko jest o.k nawet amortyzatory. |