Donek buduje drugą Irlandię...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
proponuję założyć wątek w którym "Młodzi i wykształceni" będą mogli chwalić się osiągnięciami PO wyborach, a Ci którzy z jakichkolwiek powodów nie głosowali na PO po przeczytaniu tych wpisów będą mogli zrozumieć swój błąd.
Czekamy na drugą Irlandię i wpisujemy posunięcia i realizację wizji Tuska i działania nowego rządu które krok po kroku czynić z nas będą Gospodarcze mocarstwo, Potęgę w polityce zagranicznej i Wzór wewnętrznego ładu i porządku. Czekamy na tłumy powracające z zagranicy do Polski z której uciekali prześladowani przez Pisowski aparat terroru. Oczywiście jak ktoś zauważy coś wręcz przeciwnego to też należałoby to dopisać...

Cytat:
2007-10-22 18:45:03, pjacek26 pisze:
proponuję założyć wątek w którym "Młodzi i wykształceni" będą mogli chwalić się osiągnięciami PO wyborach, a Ci którzy z jakichkolwiek powodów nie głosowali na PO po przeczytaniu tych wpisów będą mogli zrozumieć swój błąd. Czekamy na drugą Irlandię i wpisujemy posunięcia i realizację wizji Tuska i działania nowego rządu które krok po kroku czynić z nas będą Gospodarcze mocarstwo, Potęgę w polityce zagranicznej i Wzór wewnętrznego ładu i porządku. Czekamy na tłumy powracające z zagranicy do Polski z której uciekali prześladowani przez Pisowski aparat terroru. Oczywiście jak ktoś zauważy coś wręcz przeciwnego to też należałoby to dopisać...

a ja proponuje przyjrzeć się co teraz zrobi Jaruś......

gdyż jak cytuje za wprost:

"Lider PiS, gdy udzielał wywiadu, planował przedterminowe wybory. Na pytanie, czy się odbędą odparł : - Podjąłem decyzję, że najlepszym rozwiązaniem obecnego kryzysu politycznego będą przedterminowe wybory.

Pod koniec wywiadu, na pytanie o propozycje koalicyjne, odrzekł: - Staram się zwalczać defetyzm w partii, więc pozwólcie państwo , że sam nie będę go siał.

Poproszony o wyjaśnienie powiedział: - Tak, że wynik poniżej 280 mandatów uznałbym za przegraną. I powód do zdymisjonowania całego kierownictwa i przegnania naszych wszystkich spin doktorów.

- Jeśli jednak nie uzyskacie tych 280 miejsc w Sejmie? - spytali prowadzący wywiad

- To jako odwołany prezes partii będę dumał w samotności nad niewdzięcznością narodu "

... a jako że ma ok 160 miejsc (swoją drogą o 160 za dużo ) to ciekawe co teraz......
czy może będzie jak z koalicją PIS-SO-LPR ....czyli z nimi nigdy......no może tylko 3 razy
Słowny facet z tego Twojego wodza

Cytat:
2007-10-23 00:53:34, Tomek-Mydlowski pisze:
a ja proponuje przyjrzeć się co teraz zrobi Jaruś......

A ja proponuję zobaczyć co teraz się stanie w kwestiach:

1. Budowy Centrum Wypędzonych w Niemczech oraz wływu Polski na kształt tego centrum.
2. Przyjęcia przez rząd Niemiec odpowiedzialności za roszczenia tzw. wypędzonych.
3. Stosunków Polski z Niemcami i Rosją.
4. Embarga na polskie mięso nałożonego przez Rosję.
5. Gazociągu Północnego.
6. Stanowiska Polski wobec nowego traktatu UE.
7. Powrotu naszych Rodaków z Irlandii.
8. Wycofania wojsk z Iraku.
9. Oraz szeroko rozumianej kwstii "By żyło się lepiej..."

Panowie!

Mamy budować Polskę ponad podziałami. Jaruś jest już passe. Samooobrony i LPR nie ma. Rozpoczynają się prace nad utworzeniem nowego rządu więc dajmy juz spokój Nieboszce IV RP i jej twórcom. Bo jak tak dalej pójdzie to przegadamy kolejne kilka lat.

Cytat:
2007-10-23 10:27:43, lothaar pisze:
... Panowie! Mamy budować Polskę ponad podziałami. Jaruś jest już passe. Samooobrony i LPR nie ma. Rozpoczynają się prace nad utworzeniem nowego rządu więc dajmy juz spokój Nieboszce IV RP i jej twórcom. Bo jak tak dalej pójdzie to przegadamy kolejne kilka lat.

Wnioskuję o ponowne uruchomienie produkcji espero

Cytat:
2007-10-23 10:52:50, JaRabbit pisze:
Wnioskuję o ponowne uruchomienie produkcji espero

Króliczku dobrze prawisz,,,,jestem ZA.
Jednak znacznie bardziej unowocześniony wewnatrz. Linia wozu niech pozostanie.

Cytat:
2007-10-23 10:56:29, Kiniusia pisze:
....Jednak znacznie bardziej unowocześniony wewnatrz.

masażyk,jakuzi,barek,tv sat,toaletka dla pani Kini , hmm co jeszcze???

Cytat:
2007-10-23 10:56:29, Kiniusia pisze:
Króliczku dobrze prawisz,,,,jestem ZA. Jednak znacznie bardziej unowocześniony wewnatrz. Linia wozu niech pozostanie.

wszystkie poduchy...w standardzie xenony coby juz nie bylo klotni na forum w tym temacie...jakis dieselek pod maska,jasna kremowa tapicera...ehh pomarzyc dobra rzecz
Cytat:

byleby nie jakuza

[ wiadomość edytowana przez: desperos dnia 2007-10-23 11:04:14 ]

Cytat:
2007-10-23 10:58:56, JaRabbit pisze:

Kombi!

Takie rzeczy Panowie i Panie to tylko w Erze wam dopasują...

Cytat:
2007-10-23 10:27:43, lothaar pisze:
A ja proponuję zobaczyć co teraz się stanie w kwestiach: 1. Budowy Centrum Wypędzonych w Niemczech oraz wływu Polski na kształt tego centrum. 2. Przyjęcia przez rząd Niemiec odpowiedzialności za roszczenia tzw. wypędzonych. 3. Stosunków Polski z Niemcami i Rosją. 4. Embarga na polskie mięso nałożonego przez Rosję. 5. Gazociągu Północnego. 6. Stanowiska Polski wobec nowego traktatu UE. 7. Powrotu naszych Rodaków z Irlandii. 8. Wycofania wojsk z Iraku. 9. Oraz szeroko rozumianej kwstii "By żyło się lepiej..." Panowie! Mamy budować Polskę ponad podziałami. Jaruś jest już passe. Samooobrony i LPR nie ma. Rozpoczynają się prace nad utworzeniem nowego rządu więc dajmy juz spokój Nieboszce IV RP i jej twórcom. Bo jak tak dalej pójdzie to przegadamy kolejne kilka lat.

ad 1. budowa centrum wypedzonych to raczej niemiecka sprawa rozumiem ze budowe muzeum powstania warszawskiego tez powinnismy byli skonsultowac z niemcami..no litosci..oczywiscie ze rzeczypospolita powinna wypowiadac swoje zdanie na ten temat ale bez zartow zmusic niemcow do zaniechania tej budowy nie mozna

ad 2. rzad niemiecki juz dawno zajal stanowisko ze zadnych niemieckich pozwow przeciwko polsce wspieral nie bedzie..to raczej u nas nalezaloby zrobic porzadek z ksiegami wieczystymi zeby takie roszczenia uczynic bezzasadnymi

ad 3,4,5,6 racja

ad 7 po co niby maja wracac? ty bys wrocil? ja nie zajalbym sie raczej tym zeby ludzie przestali wyjezdzac a nie zeby tamci wracali...

ad 8 komorowski powiedzial..zadnego przedluzania misji ponad juz przyjete zobowiazania..nalezy tylko pilnowac by dotrzymal slowa..wierze ze PiS sie tu sprawdzi

ad 9. pojecie lepszego zycia jest bardzo wzgledne..mi np bedzie sie zylo lepiej juz z samego powodu braku awantur i ogladania fizjonomii kaczora na stanowisku premiera..bez sluchania konferencji ziobry i kaminskiego..juz samo to jest dla mnie wartoscia

Cytat:
2007-10-23 13:35:11, qbaj pisze:
pojecie lepszego zycia jest bardzo wzgledne..mi np bedzie sie zylo lepiej juz z samego powodu braku awantur i ogladania fizjonomii kaczora na stanowisku premiera..bez sluchania konferencji ziobry i kaminskiego..juz samo to jest dla mnie wartoscia

Bardzo dobrze powiedziane .

Cytat:
ad 9. pojecie lepszego zycia jest bardzo wzgledne..mi np bedzie sie zylo lepiej juz z samego powodu braku awantur i ogladania fizjonomii kaczora na stanowisku premiera..bez sluchania konferencji ziobry i kaminskiego..juz samo to jest dla mnie wartoscia

Kuba, mozna po prostu wyłączyć telewizor...

Cytat:
budowa centrum wypedzonych to raczej niemiecka sprawa...

No niezupełnie tak jest... To konkretne centrum ma być poświęcone wszystkim wypędzonym a nie tylko Niemcom... ma być poświęcone Niemcom, Żydom, Polakom, Bośniakom etc. etc. zatem jest to sprawa nas wszystkich... Na chwilę obecną jest "mała" rozbieżność w słowie wypędzenie czy przesiedlenia i kto ponosi za to odpowiedzialności... Obawiam się aby na koniec nie było tak jak z "polskimi obozami koncentracyjnymi" gdzie Polska musiała potem całemu światu tłumaczyć, że to nie polskie a w Polsce.

Cytat:
rozumiem ze budowe muzeum powstania warszawskiego tez powinnismy byli skonsultowac z niemcami.

Erica Steibach też użyła tego porównania ale uznano je za mocno nie na miejscu.. Nie mogę tego zatem bardziej już skomentować...

Cytat:
rzad niemiecki juz dawno zajal stanowisko ze zadnych niemieckich pozwow przeciwko polsce wspieral nie bedzie...

Polska przjęła na siebie obowiązek wypłaty odszkodowań za stracone tzw. "mienie zabużańskie" naszych przesiedleńców i oni nie kierują spraw do Rosji czy Ukrainy a do rządu polskiego. Teoretycznie to samo może zrobić rząd niemiecki. Może jeżeli będziemy mieli sprawną politykę zagraniczną i lepsze stosunki z Niemcami.

Cytat:
...to raczej u nas nalezaloby zrobic porzadek z ksiegami wieczystymi zeby takie roszczenia uczynic bezzasadnymi

A jaka ma być podstawa prawna zmiany wpisu w księdze wieczystej? Skąd ma się tam nagle wziąć Kowalki jak jest Smidt? jak to zrobic tak aby nie zakwestionował tego Trybunał Konstytucyjny albo trybunał Sprawiedliwości w Stassburgu.

Cytat:
ad 7 po co niby maja wracac? ty bys wrocil?

Ja bym nie wrócił... Ale to Pan Tusk chce ich powrotu. No przynajmniej mówił o tym, że zrobi tu w Polsce taki raj że oni sami będą chcieli tu wrócić i to w przeciągu najbliższych czterech lat...

Cytat:
... pojecie lepszego zycia jest bardzo wzgledne...

Zgadzam się... Ale co się kryje pod pojęciem "By żyło się lepiej..." które było przecież hasłem wyborczym PO to niedługo sami nam mam nadzieję pokażą...

Kryminaliści i mordercy głosowali prawie jednomyślnie, i to nie jest niestety śmieszne

ZOBACZCIE TUTAJ

Cytat:
2007-10-23 16:07:59, pjacek26 pisze:
Kryminaliści i mordercy głosowali prawie jednomyślnie, i to nie jest niestety śmieszne ZOBACZCIE TUTAJ

Przecież rzeczą normalną jest, że więźniowie zawsze głosują przeciwko władzy istniejącej, bo liczą na amnestię od "nowej" władzy. Poza tym trzeba być krańcowo naiwnym, żeby liczyć na to, że osadzeni w zakładach karnych gremialnie poprą partię, która na swoich sztandarach wyborczych ma hasła zaostrzenia kar za przestępstwa i najchętniej wsadziłaby jeszcze więcej społeczeństwa za mury. Także nie wiem naprawdę, czym tu się podniecać. Mieli prawa publiczne (ci co ich nie pozbawiono), więc zagłosowali tak jak chcieli. I takie są prawa demokracji. Jakby zagłosowali w większości na PiS, to też byś o tym pisał ?

[ wiadomość edytowana przez: SlawekH dnia 2007-10-23 16:50:48 ]

Cytat:
2007-10-23 16:48:36, SlawekH pisze:
Poza tym trzeba być krańcowo naiwnym, żeby liczyć na to, że osadzeni w zakładach karnych gremialnie poprą partię, która na swoich sztandarach wyborczych ma hasła zaostrzenia kar za przestępstwa i najchętniej wsadziłaby jeszcze więcej społeczeństwa za mury.

Dokładnie... więźniowie też mają swój rozum...

mozliwy scenariusz dla wierzacych w cuda

Pierwszy tydzień rządów Donalda Tuska

Poniedziałek

Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do
kraju.

Wtorek

Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.

Środa

Donald Tusk obniżył podatki --- od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą
1, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia --- pielęgniarka
zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł netto. Nauczyciele
zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice
Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by
podjąć pracę w polskich szpitalach.

Czwartek

W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie ---
UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy
zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie
transportowane mięso z Polski do Rosji.

Piątek

W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i
320 stadionów. Hanna Gronkiewicz-Waltz --- nowa minister infrastruktury -
przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin

Sobota

Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę. Ponadto
wprowadził poszóstne becikowe i ulgę na dziecko --- bez kozery - pińcet
tysięcy.

Niedziela

Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia, Donald Tusk odpoczął.

PS
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk zniósł przymrozki, by
jabłka już nigdy nie drożały.

po wzbudzeniu niezrozumialego oburzenia tych za i tych przeciw - prosze modow o przeniesienie da watku dowcip dajcie nastepne