Wypadający zapłon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś może mi napisać jaka może być przyczyna wypadającego zapłonu??
Od razu napiszę że:
-Swiece, przewody, kopułka, palec, cewki wymienione

Auto całkiem nieźle chodzi( jeździ ) ale na wolnych czasem pyka w tłumik dość regularnie. Jak ustawiałem gaz to mechanior stwierdził że wypada mi zapłon.

Gdzie tego szukać?? Bom zgłupiał już

Koledzy!!!

A i jeszcze zauważyłem że w listwie wtryskowej jeden wtrysk jes jakby w nią głębiej wciśnięty i nie wchodzi do końca w swoje miejsce, może tam łapie lewe powietrze?? Ale jeśli tak to czy na gazie też bym to odczuł??

[ wiadomość edytowana przez: adamus0 dnia 2007-10-22 19:54:45 ]

Od długiego czasu borykam się z podobnym problemem... Niby wszystko wymienione, a zapłon czasem wypada.
Nawet gdzieś o tym pisałem. Raz jest lepiej, a raz gorzej, ale już sobie odpuściłem. Takie same objawy masz na gazie i na benzynie? Powiem Ci tylko, że ja często miałem problem z przewodami. Mimo, że nowe po niedługim czasie przebijały. Raz w ASO na Radzikowskiego mi założyli, to ledwo do gaziarzy na Lindego dojechałem takie miałem szarpanie. Ostatnio kupiłem w sprawdzonym sklepie oryginały i jest znacznie lepiej, ale i tak czasem odrobinkę wypada mi zapłon... (?)
Podsumowując- Świece, przewody, kopułka, palec, cewki wymienione, nie znaczy działające prawidłowo. Kopułkę również założoną na Radzikowskiego po kilku tygodniach wymieniałem, bo była kompletnie wypalona
Pozdrawiam i polecam ewentualnie kontakt z elektrykiem, gdyż prawdopodobnie tam leży przyczyna, daj znać jak się wyjaśni- Darek.

Objawy są na obu paliwach z tym że na gazie się to nasila co jest normalne w przypadku skopsanej elektryki.

Siedziałem dziś cały dzień w necie i wyszukiwałem info i albo mam uwaloną nową cewkę w aparacie albo moduł sterujący zapłonem zaczyna padać.

Ale moje wątpliwości budzi fakt czy wypadający czasem zapłon może być jedynym objawem źle działającego madułu.

Silnik się zbiera, pali w normie i obroty raczej nie falują ( tzn minimalnie +- 20/30)

Szkoda mi wywalać kasę na niepotrzebne rzeczy