| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adamus0 Multipla 1,9 JTD Łochów | 2007-10-22 19:45:38 Czy ktoś może mi napisać jaka może być przyczyna wypadającego zapłonu??
Od razu napiszę że: -Swiece, przewody, kopułka, palec, cewki wymienione Auto całkiem nieźle chodzi( jeździ ) ale na wolnych czasem pyka w tłumik dość regularnie. Jak ustawiałem gaz to mechanior stwierdził że wypada mi zapłon.
Gdzie tego szukać?? Bom zgłupiał już
Koledzy!!!
A i jeszcze zauważyłem że w listwie wtryskowej jeden wtrysk jes jakby w nią głębiej wciśnięty i nie wchodzi do końca w swoje miejsce, może tam łapie lewe powietrze?? Ale jeśli tak to czy na gazie też bym to odczuł?? [ wiadomość edytowana przez: adamus0 dnia 2007-10-22 19:54:45 ] |
adamus0 Multipla 1,9 JTD Łochów | 2007-10-24 17:40:38 Objawy są na obu paliwach z tym że na gazie się to nasila co jest normalne w przypadku skopsanej elektryki.
Siedziałem dziś cały dzień w necie i wyszukiwałem info i albo mam uwaloną nową cewkę w aparacie albo moduł sterujący zapłonem zaczyna padać. Ale moje wątpliwości budzi fakt czy wypadający czasem zapłon może być jedynym objawem źle działającego madułu. Silnik się zbiera, pali w normie i obroty raczej nie falują ( tzn minimalnie +- 20/30) Szkoda mi wywalać kasę na niepotrzebne rzeczy |