Tarcze zegarów mk7... Co myślicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takie coś znalazłem... Link
Co myślicie? Warto by cos takiego wstawić?

witam. te zegary sa bardzo drogie
klik zobacz te

Tak tylko te z allegro bez inwertera który osobno kosztuje 58 zł... Na to samo wychodzi

Chyba bez przerobki samych zegarow sie obejdzie bo podswietlanie oryginalne jest chyba od gory i z przodu tarcz a przy tym zestawie musi byc od tylu.
Moze i warto ale dluzsza jazda noca bardzo meczy wzrok z takim oswietleniem, zapytajcie fanow VW i ich podswietlania na niebiesko i czerwono.
Jeszcze jedno zeby samochod mial urok z takimi zegarami to trzeba pomyslec o wymianie podswietlania wszystkich przelacznikow itp, bo jak to bedzie wygladalo tu na niebiesko tam na zielono - CHOINKA.

Indiglo bardzo mi sie podobaja
MOMAN ma tez do mk4 ale ja bym chcial czerwone...ciekawe czy zrobia na zamowienie.

Cytat:
2007-10-25 23:28:16, slawek_11 pisze:
Chyba bez przerobki samych zegarow sie obejdzie bo podswietlanie oryginalne jest chyba od gory i z przodu tarcz a przy tym zestawie musi byc od tylu. Moze i warto ale dluzsza jazda noca bardzo meczy wzrok z takim oswietleniem, zapytajcie fanow VW i ich podswietlania na niebiesko i czerwono. Jeszcze jedno zeby samochod mial urok z takimi zegarami to trzeba pomyslec o wymianie podswietlania wszystkich przelacznikow itp, bo jak to bedzie wygladalo tu na niebiesko tam na zielono - CHOINKA.

Co do podświetlania to żadne od tyłu czy od przodu ponieważ świecą same tarcze wzbudzane wysokim napięciem, a nie są podświetlane. Nie cały rok temu kupowałem na allegro taki zestawik do MKV i wywaliłem wszystkie żarówy podświetlania tablicy z przodu i z tyłu. Z tego co pamiętam to kolor świecenia był do wyboru.

Jedyna zabawa to ze wskazowkami aby je dobrze wykalibrowac zwlaszcza predkosc poziom paliwa w baku temp czasem trzeba po 5 razy licznik rozbierac wiec zanim zalozysz wskazoweczke to zapisz sobie ile miales w baku reszta testow podczas jazdy, sam mam smaka na indiglo ale za duzo z tym zachodu wiec chyba na alu ramkach sie zakonczy. a i do indiglo pasowało by zmienic wskazoweczki na takie podswietlane wtedy efekt jest najlepszy.

Było w moim wątku - wystarczy poszukać, ale się nie chce.......

Płynnie - klik

[ wiadomość edytowana przez: DarasBB dnia 2007-10-26 13:28:59 ]

wlasnie u dara to wygl super ale on ma wskazoweczki od mondeo wiec taki zabieg wyjdzie z 300 zł jak nic jak sie uda tanio wskazowki kupic..

Cytat:
2007-10-26 13:19:25, Maisto2 pisze:
wlasnie u dara to wygl super ale on ma wskazoweczki od mondeo wiec taki zabieg wyjdzie z 300 zł jak nic jak sie uda tanio wskazowki kupic..

Wszystko się uda jak się zechce i potrafi Ja kupiłem sprawny licznik za 60zł. Wyjąłem wskazówki i sprzedałem do na części za 40 albo 45zł

wlasnie dzwonilem do http://moman.pl/ i do mk4 moga zrobic nawet w kolorze czerwonym
ale niestety tylko do mk4 bo sa robione w inny sposob
chociaz raz z gorki przy przerobkach mk4

Cytat:
2007-10-26 13:38:38, POMPA pisze:
wlasnie dzwonilem do http://moman.pl/ i do mk4 moga zrobic nawet w kolorze czerwonym ale niestety tylko do mk4 bo sa robione w inny sposob chociaz raz z gorki przy przerobkach mk4

a wiesz na czym polega inny sposób?