Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
murza ->Toyota Parking Only<- corolla rzeszów | 2007-10-26 14:21:33 ja bym sprawdził termostat czy czasem nie jest od razu duży obieg cieczy chłądzącej włączony |
![]() piotr0437 TOYOTA DRIVER Corolla E11 Liftback Warszawa | 2007-10-26 19:48:04
a czy masz na środkowej konsoli, za dźwignią zmiany biegów jakiś klawisz? Jeżeli masz, to jest to dodatkowa nagrzewnica, która powoduje szybsze nagrzewanie wnętrza zaraz po uruchomieniu silnika. |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2007-10-27 18:55:03 Chyba Webasto ![]() ![]() ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-10-27 20:27:35
Slusznie ..dewasto robia podczas montazu ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2007-10-28 09:10:03 ![]() ![]() ![]() Ej z Webastem to chwila roboty jak jest suche, Mokre to dopiero jadka. Zakładałem wczoraj do Trucka 1,5h i chodzi Myślę też nad załaożeniem do osobówki fajna sprawa ![]() |
toma1974 warszawa | 2007-10-28 12:11:01 kafi gdzie zakładałes te dewasto, ja jestem z ursusa ty widze ze z ożarowa,moze poleciśz mi jakiś zakład i ile to kosztuje
pozdro |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2007-10-28 19:56:00 Kupiłem w Łodzi założyłem sam ![]() |
mazur TOYOTA DRIVER niebieski jakiś taki WY | 2007-10-28 23:13:58 ja siemmm tak zastanawiam o czym wy mówicie ![]() ![]() |
toma1974 warszawa | 2007-10-29 12:21:57 witam ponownie, zaczełem czytac o tej fabrycznej nagrzewnicy i mam takie pytanko, czy w tej wersji 1,4 d4D ta nagrzewnica jest, ja mam ja ale dzis właczyłem jalampka sie pali i nic poza tym ciepło zaczeło leciec dopieop tak jak pisałem po kilkinastu km,,pze mam to posute.
ludzie piszą ze ciepło im leci od razu,la e w silnikach 2.0 . juz sam nie wiem, chyba znów ASO odwiedzę niech mi to wyjasnia do końca dziekuj e i pozdrawiam |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-10-29 20:48:35 Witam! A u mnie to było tak że jak włączyłem grzanie to włanczały sie wysokie obroty dopuki się silnik nie zagrzał na maxa no i wiadomo że nie dało rady tak jechać . W praktyce oznaczało to brak grzania nawet po kilkunastu km w zimie bo silnik się ochładzał w czasie jazdy. Ale ostatnio jakiś "magik" odkrecił jedną śrubke i teraz już jest grzanie jest po kilku km i nie wpada w wysokie obroty. Inni mówili że termostat do wymiany i takie tam ...
Jeszcze inni radzili jakieś tam tekturki wkładać na chłodnice jak w fiacie dawniej byly, coś tam pomagało ale nie do końca ) Teraz grzanie mam na full i nie narzekam) Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2007-10-29 20:57:56 ] |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2007-10-30 00:23:50 nowe diesle... w zimie nawet moja dieslowska rodzina docenia uroki zagazowanej benzynki... jak po 2-3km już jest w środku ciepło, a D4D przez 10-20km zagrzać nie idzie ![]() |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-10-30 19:33:41
Totalnie nie rozumiem. Ta "śrubka" to "idle up" i służy do tego, żeby silnik się szybciej nagrzał to raz a dwa żeby alternator miał większą wydajność żeby zasilić świece (zimny silnik) i dmuchawę/ogrzewanie tylnej szyby. Śrubkę należy ustawić tak, żeby obroty zimnego silnika rosły o jakieś 50-100rpm. Japońce kiedyś naprawdę dobrze projektowali.. Pozdrawiam |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-10-30 23:06:39 Tyle że to działa w ten sposób iż obroty wzrastają w momencie gdy silnik jest powiedzmy nie nagrzany a włanczam ogrzewanie. Pomijając już kwestie grzania to było to bardzo nieprzyjemne (a może niebezpieczne) gdy jedziesz sobie a nagle silnik zaczyna dostawać większe obroty i momentalnie rzuca cie do przodu ! Tak jakby ktoś naciskał ci pedał gazu bez twojego udziału ! W zimie to naprawde można było zapomnieć o grzaniu. Pozdro. |
SMAD Rzeszów | 2007-11-14 14:06:05 Witam,
Mam problem z ogrzewaniem (corolla 1.4 HB)....działa dopiero po dobrych kilku przejechanych km i to nagle a wcześniej widac że temp już dawno na wskańniku jest wysoka. Chyba ze to tak ma byc?? |
Juras01 AURIS D4D 126KM Gdynia | 2007-12-19 22:05:57 Witam kolegów
mam Avensisa 2,0 D4D z 2002 i mam podobny problem. Strasznie wolno się nagrzewa. Muszę przejechać z 10km zanim wskazówka temp płynu zacznie iść do góry, a zanim silnik osiągnie normalną temperaturę to muszę i z 15km przewalić. Nie wiem jak jest w lecie bo auto mam dopiero 3 tyg. Którys z poprzedników pisał o jakiejś śrubce, czy jechać z tym do serwisu na regulację ogrzewania ? Czy rodzaj płynu ma tu znaczenie (np woda w układzie lub Petrygo). Wszelkie sugestie mile widziane. pozdrawiam |