Zdejmowanie tapicerki ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chce zakonserwowac wnetrza drzwi i chcialbym sie spytac jak jest ze zdejmowaniem tapicerki , chodzi mi czy jak zdejme to musze potem wymienic te "zatrzaski" ktore trzymaja tapicerke, i na co uwazac przy zdejmowaniu ?

Max - najpierw podłokietniki (3 wkrety, jeden pod chromowaną zaślepką), korbka od szyby, nakładka na dzwigni otwierania drzwi. Potem zatrzaski - delikatnie tak, żeby nie połamać. Może uda sie tobie kupić takie zatrzaski gdzieć w sklepie jakby coś miało pęknąc.

Ps. Ja nie mam ani jednego zatrzasku, a boczki wyglądają jak fale dunaju - jednakże w ogóle nie wpływa to na komfort jazdy ani na pracę silnika

Jak będziesz robił to delikatnie, to nie będziesz musiał wymieniać, ale Ja na twoim miejscu kupił bym nowe. To koszt około 3zł. Bo rzadko się zdarza, aby nie pękł któryś. A co do uwagi, to myślę, że nie będziesz miał z niczym problemów, no może jedynie ze zdjęciem korbki od podnośnika szyby (ja za pierwszym razem trochę się pomęczyłem).
Powodzenia
P.S tylko przy zabezpieczaniu drzwi nie zaślep tych otworów odpływowych.

dzieki

aaa a wiecie moze czy to musza byc zatrzaski do lady ??? czy jakies inne , bo podzwonilem i w ladowym sklepie nie maja

[ wiadomość edytowana przez: maxymilan dnia 2007-10-26 15:31:35 ]

Raczej od łady i to od 2107, bo od 2105 są inne.

Znalazłem takie cosik...

http://allegro.pl/item260719246__97_spinki_tapicerki_drzwi_lada_samara_20szt_.html

Pozdrawiam, Rafał.

Te spinki nie będą pasowały do 2107.

Duzy fiat/polonez pasuje.
Ja wziolem stara spinke, i w wandzie(auto wanda-drugi sklep rowniez na os. na lotnisku-albo zaraz obok) zakupilem pare.
Ale powiem ze te nowe, sa bardziej twarde niz stare-nie sa elastyczne i pekaja szybciej

A z korbka od szyb to trzeba uwazac - jest tam taka zapinka-wyglad jak omega - ktora trzeba zdjac- cos jakby seger(zeger?) z tym ze nalezy wyciagnac w plaszczyznie drzwi, a nie w plaszczyznie oski korbki. Troche wprawy, i sie uda.

[ wiadomość edytowana przez: Krzysztof-Fleszer dnia 2007-10-27 09:40:49 ]

o jezu ile ja sie nameczylem z tym bdziewiem radzilbym zaopatrzyc sie w castoramie w male blachowkrety i folie bo jak ta dykta zamoczy sie to potem sie robi falowa te spinki to ja pamietam kupowalem na rynku czasami maja tam takie ciekawostki, najlepeij to przykrecic bo jeste potem mniej robotyze zdejmowaniem zakladaniem bo nie trzeba wymierzac i jak trzasniesz drzwiami to ci nie poodchodzi