| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gregoryy Kalety | 2007-12-27 14:35:37 Witam! ponownie. Dziękuje za wypowiedz Holland2. Czyli wtryski z pomarańczową naklejką nie są najmocniejsze??
Reduktor mam wystarczający, jak będzie potrzeba doprowadzi się drugą rurke. Rozumiem więc, że decydującą role mają wtryski bo jeśli one będą zbyt małe to nie doprowadzą wystarczającej ilości paliwa i nie będzie można tego zestroic na gazie. Dużo już rozmawiałem na teamt tej modyfikacji ale ze strony benzynowej. Dowiedziałem się że po wymianie turba i programu będe musiał też wymienić wtryski benzynowe bo podobno wystarczają do 200KM(pózniej się kończą) i mogą nie obsłużyć ~240KM. Teraz w oryginale(fabryka) są 280CC, a będą 320 lub najlepiej 380CC. Wobec tego jakie powinienem wybrać wtryski gazowe tak aby były odpowiednikami benzynowej wielkości i żeby po modyfikacji nie było problemów z ubogim spalaniem. Obecnie auto jest seryjne 150KM i spisuje się doskonale.Nie miałem z nim jeszcze kompletnie żadnych problemów i chciałbym aby tak zostało. Powiem nawet więcej na LPG jezdzi lepiej niż na PB95. Na PB98 jezdzi już podobnie jak na gazie. Może to przez to, że naprawde zadbałem i przypilnowałem warsztat podczas montażu i przyłożyli się do tego jak tylko umieli. Poza tym nie szukałem maxymalnych oszczędności i dałem sobie założyć Genius max. Musiałem do tego oczywiscie dopłacic, ale za to teraz jestem bardzo zadowolony
Czekam na jakieś mądre wypowiedzi. |