Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maciejb Hyundai Elantra Świdnik/Lublin | 2007-10-27 00:08:21 co sadzicie na temat instalacji Tomasetto? jaka jest? czy jest awaryjna i wogole na co zwracac uwage i jak dbac zeby dlugo posluzyla.... ![]() |
Piotr520 BMW 520i 24v Końskie | 2009-02-03 18:42:40 Kolego przy twojej mocy zavoli zeta N poradzi sobie bez problemu mam taki w swoim BMW 520 150km.Na początku zamontowali mi Tomasetto ten wzmocniony niby do 150KM ale jak powiedzial jeden czlowiek że szklem du.. nikt nie utarl zachowanie autka na tym reduktorze to tragedia.(instalacja sekwencyjna) |
hydrol Laski Małe | 2009-02-05 09:21:52 zavoli sobie poradzi, ale raczej nie o moc parownika tu chodzi a raczej o duży wzrost ciśnienie przy hamowaniu silnikiem (cut off). Ciśnienie jest tak wysokie że się wtryski nie otwierają i auto gaśnie. Zawoli jest tu dużo lepsze róniez pod względem przyrostów ciśnienia po cut offie |
dbdrag sulejów | 2009-02-05 15:44:57 jak sie chce miec kłopoty to zakłada sie tomasetto,jak przedmówca powiedział szkłem sie tyłka nie wytrze dolna pólka i niema nic niżej na tej półce |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-02-07 19:36:27 wszyscy jesteście idioci bo pierdolicie glupoty. gazownik zalozyl nie to co trzeba do tego auta bo sa dwa typy reduktora tomasetto i jeszcze jest problem na jakich wtryskiwaczach i na jakim cisnieniu.
reduktor tomasetto jest jednym z najbardziej trzymajacych cisnienie w sekwencji. i dajcie mi spokoj z reduktorami zawoli. beda zmieniane konstrukcyjne bo jest wadliwy obieg wody i jeszcze pare innych rzeczy. |
dbdrag sulejów | 2009-02-08 10:57:31 nikt ci nie ubliżył a ciebie to może zrobił ten idiota??? |
Piotr520 BMW 520i 24v Końskie | 2009-02-08 11:05:57 Kolego croma1mialem ten reduktor;
http://www.allegro.pl/item546927738_reduktor_tomasetto_at_09_artic_sekwencja_rurka_8mm.html i przy pelnym bucie przeskakiwal od razu na pb.Cisnienie 1bar prawidlowe wtryski valtek czerwony 3ohm.Co mają wtryski do mocy reduktora skoro na zavoli wszystko śmiga.I nie wiem co cie tak strasznie irytuje,forum jest po to żeby każdy mógl wyrazić swoją opinie na temat czegoś co sam na swoim aucie sprawdzil i okazalo sie że produkt jest gówno warty. |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2009-02-09 07:44:16 . bo miałeś niewłaściwy produkt do tego auta. a,że nie spelnił twoich oczekiwań to nie wiń cokolwiek bo to tak jakbyc chciał wsadzić do twojej bemy silnik z malucha i mowił,ze jest do kitu bo ci auto nie chce jeździć. i tyle. ja też bym do tej bemy nie wsadził żadnego tomasetto. a to nie znaczy ,że np. do lanosa się nie nadaje.
|
saabi1 Jastrzębie-Zdrój | 2009-02-09 09:47:18 Zawoli na dzień dzisiejszy ma powazny defekt z odparowaniem gazu.Nie wiem jak w polsce ale w niemczech jest multum zwrotów tych parowników.
Wystarczy zatankować gazu o większej ilości butanu i zaczyna nam wywalać ciśnienie . Firma zawoli wysłała specjaliste do firmy do niemiec (nie będe mówił do jakiej firmy) problem naszczęście ,w jakimś tam stopniu rozwiązano np. -parownik musi być zamontowany czujnikiem temp.do góry -parownik powinien być rozebrany i w odpowiednim miejscu zlikwidowane powinno być (zwykłym siliconem )nieszczelność na membranie wodnej. Problemy te występują sie tylko przy bardzo niskich temperaturach i przy bardzo złej jakości gazu. |