MotoNews.pl

Jaki rozroznic silnik lean burn od normalnego w carice?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem ze niby temat byl juz walkowany ale tak naprawde nie ma na ten temat jak dla mnie zadnych konkretow... jak wiec moge rozpoznac czy moj silnik jest lean burn czy zwykly? czy mozna dojsc do tego po numerach silnika czy lepiej i prosciej "na oko"( ale jak?...) ?

A w wątku "Kupujesz/chcesz kupić Toyotę? Masz problem ze swoją? Zobacz!" na stronie głównej forum patrzyłeś?

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2007-10-27 16:23:40 ]

jezeli masz wtryskiwacze na wierzchu korektora wydechowego to jest lean burn

Cytat:
2007-10-27 17:23:40, tomini2 pisze:
jezeli masz wtryskiwacze na wierzchu korektora wydechowego to jest lean burn

nie wtedy masz large BURN
kiedys to widzialem podczas wypadku

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Wtryskiwacze ????

Zobacz gdzie jest Sona Lambda ia UŻYJ OPCJI SZUKAJ!

wielkie dzieki! sadze ze teraz juz sobie poradze - tylko jutro musze sobie dokladnie silnik ogladnac bo dzis juz jakos tak ciemno ( i wilki jakies... ) pozdr.!

Ja miałem wtryski w kolektorze i to nie był lean burn więc to ściema
Jak jest lean burn to musi mieć zastawki w kolektorze i naklejka powinna być na pokrywie zaworow niebieska informujaca o tym że swiece irydowe trzeba stosowac. Z reszta znakow "rozpoznawczych" to ronie moze byc

Cytat:
2007-10-28 18:41:49, broker2004 pisze:
Ja miałem wtryski w kolektorze i to nie był lean burn więc to ściema Jak jest lean burn to musi mieć zastawki w kolektorze i naklejka powinna być na pokrywie zaworow niebieska informujaca o tym że swiece irydowe trzeba stosowac. Z reszta znakow "rozpoznawczych" to ronie moze byc

Bo lean burn ma wtryski zawsze w glowicy a nie w kolektorze

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2007-10-28 18:41:49, broker2004 pisze:
Ja miałem wtryski w kolektorze i to nie był lean burn więc to ściema Jak jest lean burn to musi mieć zastawki w kolektorze i naklejka powinna być na pokrywie zaworow niebieska informujaca o tym że swiece irydowe trzeba stosowac. Z reszta znakow "rozpoznawczych" to ronie moze byc

Witam
Wtryski w głowicy, czujnik LB ( aka. sonda) z flanszą na pionowej rurze za kolektorem wylotowym ( dwururce ) , nalepka na pokrywie zaworów " Platinium spark plug only " . Amen
Acha - ubytek poważnej ilości gotówy z kieszeni w razie padu czujnika LB ( niżej )
TU foto

[ wiadomość edytowana przez: piwalek dnia 2007-10-30 10:24:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: piwalek dnia 2007-10-30 10:25:04 ]

podstawa to kolektor ssacy, jesli masz w nim jakies smieszne mechanizmy przepustnic i dzwigni sterowanych podcisnieniem w bezposredniej okolicy ujscia kanałow do glowicy to masz lean burn. To jest głowna czesc tego systemu.