[Pony] Filtr stożkowy do LPG?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam ponego 15 LS i mam założony LPG i mam pytanko czy można założyć do niego filtr stożkowy i jaki najlepiej?

wg mnie zakladanie filtra stozkowego nie ma sensu specjalnie.. a przy gazie jest to niewskazane raczej na pewno. chyba ze lubisz wybuchy pod maska ..ew. rozwiazaniem jest sportowa wkladka powietrza.

Jest to możliwe ale trzeba dopasować typ takiego stożka. Gaz jest bardzo czuły na jakiekolwiek zmiany (zawirowania) powietrza. Np. w niektórych samochodach trzeba zatykać do połowy wlot powietrza gdyż samochód przy większej prędkości ( 130 ) gaśnie na luzie. Wybuchy ci nie grożą chyba że nie masz zaworu zwrotnego na dolocie do silnika. A i jeszcze jedno czy ten gaz to sprężyna czy komputer bo to też ma znaczenie.
P.S. A tak wogule to te filtry nic nie dają. no może pół konika wiecej. hehe

roznie to bywa pól konika wiecej lub mniej zalezy kto i jak to ustrojstwo zalozy

Zgadza się. Ale ze stożkami jest tak samo jak układem wydechowym - żeby dodały coś mocy trzeba troszke wydać pieniędzy a nie kupować pierwszy lepszy.

Jeśli jest to gaźnimk niewidze sensu zakładania filtra stożkowego , gdy jest w nim wtrysk to sprawa przesadzona w wypadku wystepowania puszki filtra identycznej jak w SONATA(z wbudowanym czujnikiem masy i tem. powietrza)można zastosować jedynie wkład filtra(K&N naprzykład) kolejny rodzaj obudowy filtra (94rok mpi "prostokatna" ) też nie polecam stosowania stożka a jedynie wkład. Pozatym niemialem przykrych doznań spowodowanych sportowym wkładem filtra przy instalacji LPG

wkladka mniej 'szkodliwa' jest bo nie zmienia koniecznie pojemnosci ukladu dolotowego.. a ze stozkiem.. power rura i innymi takimi nigdy nic nie wiadomo

ja mam w swoim Pony'm stożek i strumienicę dolotu i żadnej różnicy nie odczułem

Ciezkie pytanie.........
Bo nawet jesli sie da (a nie polecam) to koszty przerobki znaczne...
A czemu ? Bo musisz to i owo przebudowac zwlaszcza jesli chodzi o dolot zimnego powietrza !!!
Jak bedzie za cieple powykreca ci zawory
Mnie sie tak kiedys zdarzylo w Alfie 155 i dzieki..........
Wole nie probowac. A ty masz gaz jeszcze.......
UUUUUUUU ciezko naprawde ciezko

Ja w swoim pony 1,3 gaznik mam instalację LPG i założyłem wkładkę JR. Właściwie to w niczym to nie pomogło ani nie zaszkodziło. No może ciut głośniej chodzi... Ale nie występują żdne problemy.

Wniosek taki ze po co ladowac kase w cos co nie koniecznie musi zadzialac a mozesz byc "big ball of fire"

ktoś tu prawde powiedział.....