Zamki w mkVII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cholera mnie weźmie z tym moim autem! Zamki mi się sypnęły.
I muszę wymienić. Kupić jakieś używki, czy zdecydować się na taki zestaw:aukcja
Ktoś używał? Jak to się spisuje? Warte swojej ceny?

wiec tak trudno ocenić jak to u kolegi ( P.T.) jest
bo ja kiedyś regenerowałem ( nawet chyba było z dopasowaniem do 1 klucza 3 wkładek ( po kolizji) - nie ważne
ale najlepiej pogadać z lokalnym "włamywaczem" tzn gostkiem awaryjnie otwierającym auta .
na koniec polecam ponad to rozważenie montażu jakiegoś sterowania z pilota - oszczędność kluczyka który MUSI słuzyć do uruchamiania stacyjki !!!!
to tyle może nie koniecznie związane z wątkiem jednak.....
pozdrawiam -
P.S. u mnie po ponad 40to tys przebiegu kluczyk nie zniszczył sie tak jak przy pierwsze 10szce bez zdalnego sterowania zamkami drzwi
(faktem jest ze stacyjkę też regenerowałem ale to inna bajka)

Właśnie muszę wprawić zamki, bo ostatnio alarm mi się tak wykrzaczył, że musiałem sie do auta włamywać (aż wstyd bo od lat zakładam alarmy , a założyłem drania tak, ze mi całym autem steruje: drzwi, szyby, bagażnik, blokady...). A kluczyk i zamki mam już w takim stanie, że regeneracja jest raczej nierozsądna. kluczyk wytarty tak, ze w stacyjce mam usuniętą jedną zapadkę i wyciągnięty kołek. używam tylko dlatego, że immo w kluczyku jest.
Dlatego szukam jakiegoś zestawu. Do wyboru mam ten - nowy zamiennik lub jakąś oryginalną używkę.

mialem i mam to samo. jak kupilem to na stacji nieumialem sie dostac do auta, pozniej wymienilem i znow sie pospal. zalozylem alarm (central jest) i tera bez poroiblemu. jak niemasz centrala to kup uzywke zamkami i z alalrmem odejdzie ci kupa problemow.

Centralny jest. Sterowanie z alarmu też jest, to znaczy było... Cała heca zaczęła się właśnie od awarii alarmu po trzech latach bezusterkowej pracy. I wtedy też wynikła konieczność włamania sie do auta. Wiec na przyszłość, na wszelki wypadek chciałbym się zabezpieczyć przed kolejnym takim zdarzeniem. Dlatego też pytam o jakość tych zamków z alledrogo.