Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2007-11-09 08:13:41
Niepełne jak to nazywasz choć ja twierdze ze jemu nic niee brakuje oprócz modułu zdalnego sterowania i innego softu włącza się automatycznie przy temp zewnętrznej <16 C Kolega maarr80 chcąc uzyskać jakąs konkretną odpowiedź powinienł na początek określić jaki ma silnik, MID lub monitor no i czy posiada pilota do webasto? |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2007-11-12 08:29:40
W 100% nie jestem pewien. Takie info kiedyś wyczytałem, ale szczerze mówiąc sam do konca nie chciałem w to uwierzyć bo to jest dosyć wysoka temp. Mi się wydawało że u mnie też przy niższej temp się uruchamiało. Maarr80 - wysterowanie Webasto jest tez mozliwe z wyświetlacza radia, ale tylko MID (z dużym komputerem). Ten mniejszy wyświetlacz to IRIS i nie posiada takiej funkcji. W Twoim przypadku najprawdopodobnie nie masz dogrzewania wnętrza tylko standardowe dla silników M57 dogrzewanie silnika. Można to zmienic podmianą softu - koszt ok 700-900pln(zależy od warsztatu) i korzystać z pełnej funkcji webasto. |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2007-11-12 11:02:28 Więc masz monitor ![]() Bardzo łatwo sprawdzić czy masz webasto z pełną funkcją. Po wejściu w główne menu powinna być fidoczna funkcja STANDLUFTUNG/STANDHEIZUNG. Jeśli nmasz tylko standluftung to masz tylko dogrzewanie silnika. |