Tuninng z antypodów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A może by tak :

Allegro

jak dla mnie zwykle naciaganie kasy...

... choc czego sie nie zrobi dla mocniejszego kopa

ja bym tam sie nie skusil

Jest to dal mnie kolejny BAJER w stylu magnetyzer, którego testy nigdy nie wypadły pozytywnie (chyba)......

Ja tez uważam, że to kolejny "genialny" wynalazek - była moda na "turbinki" potem na magnetyzery a teraz nadchodzi na katalizatory - za niedługo wymysla jakieś inne "cudowne rozwiązanie" i znowu ktoś będzie trzepał kase na biednych frajerach.

Chcialbym tylko powiedziec ze to nie jest tak do konca bajer....

KATALIZACJA benzyny... bo na takiej zasadzie dziala to urzadzenie wplywa na jej sklad chemiczny. Katalizacja czyli oczyszczanie to nic innego jak wyciagniecie z benzyny tego co jest NIEPALNE. Jak wiadomo to co wylazi z garow musi byc z nich wypchniete, ale najpierw musi byc tam spalone. Katalizacja ma na celu zwiazanie tych niepalnych elementow paliwa z cyna, ktora przy temperaturze uzyskiwanej w silnikach, laczy sie z tymi czasteczkami.

MOC --> OK
SPALANIE (mniejsze) -- > Bajka

Cytat:
KATALIZACJA benzyny... bo na takiej zasadzie dziala to urzadzenie wplywa na jej sklad chemiczny. Katalizacja czyli oczyszczanie to nic innego jak wyciagniecie z benzyny tego co jest NIEPALNE.

Tutaj to akurat bajki opowiadasz - zajżyj do encyklopedji co to jest katalizator
definicja encyklopedyczna "Katalizator, substancja, której obecność w układzie reagentów wywołuje zmianę szybkości reakcji chemicznej. Bierze udział w zachodzących reakcjach, jednakże tak, że pozostaje po ich zajściu w niezmienionej ilości i postaci chemicznej, w związku z czym nie pojawia się w sumarycznych równaniach opisywanych reakcji." Pomyliłeś poprostu pojęcia - katalizator jako taki z "katalizatorem" czyli "dopalaczem katalitycznym" w którym katalizatorem jest platyna, która i tak nic nie oczyszcza - "katalizator" jedynie powoduje dopalenie tlenków do wielotlenków.
A co do metody opisanej w aukcji to mozliwe, ze ma ona sens (choc wydaje mi się, że gdyby cyna byłą katalizatorem procesu spalania benzyny to byłaby dodawana wraz z innymi dodatkami do benzyny). Śmieszna natomiast wydaje mi się metoda oddzielania cyny poprzez "wibracje silnika" (co oznacza, że w BMW 750 nie bedzie działąć bo silnik V12 praktycznie nie wibruje ) a także żywotnośc 5 lat lub 500 kkm (to jest ok 50 000 litrów paliwa, a w takiej puszce mieści się maks 1kg cyny co daje steżenie 1/50000)

Mala pomylka sorka

W kazdym badz razie to urzadzenie dziala na takiej zasadzie.. wytracania z benzyny tych "dupereli"...

Suma sumarum... ja mysle ze to moze zadzialac... ale w odpowiednich warunkach

Nic nie wytrąca - według opisu cyna ma być katalizatorem w procesie spalania benzyny. A co do zanieczyszczeń to powinien je wyłapać filtr paliwa, pozatym dobre paliwa powinny być mało zanieczyszone
Według mnie jest to kolejny kit w stylu magnetyzerów - badziewie które nic lub prawie nic nie daje, kosztuje w produkcji 1$ a sprzedają go po kilkaset zł jako kolejny lek na wszystko, przysłowiowa "maść na szczury"

To są paciorki dla dzikich a nie tuning. Cyna od wibracji się wytrąca...????? a jaks się dyży kawałek wytrąci to co zablokuje filtr albo wtryskiwacze.... kit i tyle.