Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mr_B MV6 kombi+LPG Koszalin | 2007-11-11 14:28:22 Odpowiedź a napewno.
Odpowiedź b też. Jaki jest sens oszczędnosci na końcówce biorąć pod uwage koszt ustawiania zbierznosci po raz kolejny. |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2007-11-11 14:46:13 Może ustawił ci zbieżność, tyle tylko że nie zablokował kierownicy w pozycji "na wprost".
Możliwe, że masz zbieżność, ale kierownica jest nieustawiona. Ja bym pojechał, żeby to poprawił. |
zyzny OMEGA A CD DIAMANT ostrołęka | 2007-11-11 21:38:11 Mr_B ma rację, końcówki powinno wymieniać sie z obydwu stron ![]() |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-11-11 22:05:22 tylko po co wymieniac dobra oplowska czesc, niejednokrotnie bywa tak ze prawa strone zmieniamy 2 razy a lewa nie ma zadnych luzow |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2007-11-11 22:25:36
Niech poprawi zbieżność i będzie dobrze i weź pod uwage to co pisze omegolotC30NE. |
![]() bratyslaw LOB SYMPATYK Omega 3.0 V6 Parczew | 2007-11-12 09:54:18 U mnie podobna sytuacja, tyle, że ściąga w lewo, i aby jechać prosto trzeba lekko skręcić kierownicę w prawo. Parę miesięcy temu robiłem przedni zawias (wymiana tuleji, środkowego drążka, amortyzatorów, ustawianie geometrii), przez ok. 20tyś km było OK. Przed naprawą ściągało mi w drugą stronę - 2 razy ustawiali mi zbieżność i wychodziło, że jest OK. Myślę, że u mnie powodować może to tylne zawieszenie, bo jeszcze nie było w nim nic zmieniane. Opony zamieniałem na nowe, więc to nie to. |
OpelOmega OMEGA B POLSKA | 2007-11-12 19:39:58 Z tymi szarpakami to różnie bywa. jak nie masz o tym pojęcia a w warsztacie ci zaoferują wymianę, to może być tak, że cię naciągają na kasę. |
biszek DEADSOUL Opel Omega B 2.5V6 Bielsko | 2007-11-13 07:13:57 moga to byc rowniez tyleje na wahaczu , ale to wszystko to zgadywanaka ![]() |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2008-03-17 17:27:45 Czy wie ktoś jaka firma produkuje/dostarcza oryginalne końcówki drążków kierowniczych GM?? Jeśli nie, to jakie polecacie, co wytrzymają trochę dłużej na naszych dziurach - u mnie jest do wymiany końcówka drążka kierowniczego - prawy przód, wewnętrzna strona zabudowy. |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2008-03-17 19:18:49 LEMFORDER, MOOG I CORTECO. |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2008-03-17 23:24:41 Musiałbym też wymienić wszystkie tuleje i sworznie wahacza, łączniki stabilizatora, ramię albo jego tulejkę bo to wszystko też niebawem, niewiadomo kiedy może się wybić.
Wiem, że chciałeś dobrze i dzięki za radę, ale nie skorzystam, ponieważ np. całą lewą stronę wymieniałem 2 lata temu oraz prawą zewnętrzną końcówkę drążka kierowniczego i dopiero teraz wybiła się jedyna niezmieniona wtedy, jako że była w idealnym stanie. Poza tym i tak raz do roku jeżdżę na geometrię, nawet jeśli się nic nie dzieje. Koszty nie są wcale duże, bo końcówkę Lemfordera mam z hurtowni w dobrej cenie, mechanik odpada, bo wymienie z kolegą, a geometrię gościu mi robi w dobrej cenie stałego klienta ![]() |