| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-07-02 13:30:03 chłopaki a więc tak problem urywającego zabieraka znalazłem dzis ale nie do końca
sprawa ma sie tak że po przykreceniu zabieraka półoś w nim nie rusza sie jest na sztywno , zdziwiło mnie to więc odkręcałem po trochu zabierak aby sprawdzic co jest nie tak po wykręceniu śrub do połowy półoś ma luz czyli ok , ale jak to wkręcieć żeby było ok , nie da sie więc podniosłem auto na podnosniku i szoku doznałem ponieważ jak odpaliłem auto i wrzuciłem na bieg to okazało sie że wszystko wali góra dół łacznie z bębnem (stąd niedawna awaria łożyska) teraz pytanie co może być krzywe czy to krótka półoś na której mamy przegub , czy to bedzie długa półoś wychodząca ze skrzyni ?? co poradzilibyście od czego zacząć i co z tym fantem zrobić ??? |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-07-02 23:28:24 i wszystko jasne |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-07-08 09:19:05 sam sobie odpowiadam bo nikt mi nic nie napisał
więc tak zmieniłem krótką półoś i bije dalej włożone są nowe łożyska i dalej to wszystko napierdala , co jeszcze może być zajechane ??? czy może piasta być wygięta ta co trzyma łożyska ??? przez to nie ma dalej luzu na pólosi w zabieraku i występuje takie bicie że aż sie boje ponieważ od koła bije tak że półoś w skrzyni chodzi góra dół POMOCY |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-07-08 21:40:56 już wszystko wiem długa półoś jest jak banan a ja głupi zmieniłem łożyska , do tego krótka półos też waliła i wszystko sie tak kurewsko zebrało ale myśle że jutro bedzie żyło |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-07-08 23:35:56 yo yo. jutro tez bede u babuszki na malowaniu ale bede tam na 8 wiec pewnie jeszcze bedziesz spal. ale jakos zawine jak znajde chwile do ciebie. kurde dzis prawie jechalem tam pod prad |