[MK ALL] awaryjne dzialaja a kierunki nie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc.
Macie pomysl dlaczego dzialaja swiatla awaryjne, a kierunki nie dzialaja?

Do czego sluzy przekaznik kierunkow?

[ wiadomość edytowana przez: Miro dnia 2009-06-16 14:22:37 ]
[ powód edycji: korekta tematu ]

Podejrzewam, że wszystkiemu jest winien ten przełącznik zespolony, którym włączasz światła, kierunki itp. Niestety bardzo często spotkałem się z awariami tego przełącznika. U mnie np. czasami nie ma oświetlenia deski rozdzielczej, radia oraz świateł postojowych z tyłu - oczywiście wina tego nieudolnego przełącznika zespolonego.

A zakladajac, ze to NIE jest zespolony?
Jest taka mozliwosc?

gwarantuje ze to on!!!!ale spr.bezpieczniki w razieW.ja niemiałem swiateł pozycyjnych z tylu a tak to wszystko było ok.zespolony do wymiany!!!!!!!!!!!!!

Zespolony

Do wymiany albo reanimacji...

Jak rozkręcisz zespolony pod nim masz dużą kostkę sprawdź ją. Dzisiaj rozbierałem Do pracy potrzebny ci będzie krzyżak i gwiazka

Cytat:
2007-11-13 18:37:51, geracen pisze:
A zakladajac, ze to NIE jest zespolony? Jest taka mozliwosc?

Owszem jest, przekaźnik.

Znajduje się w zespolonym od spodu, mała czarna kostka o wym na oko 3x3 cm. Koszt ok 30 zł, więc zacząłbym od tego.

Ok... sprawndzilem inny (sprawny) zespolony i to samo...
nie dzialaja kierunki (nie tyka w ogole), a dzialaja awaryjne.
zakladajac, ze przekaznik przy zespolonym, sam przelacznik i bezpiecznik sa sprawne, czy moze to byc cos innego jeszcze?

Ja wlasnie 10 minut temu rozwiazalem ten problem, a dokladnie kolega siekier82, ktoremu bardzo dziekuje za pomoc i za odwalenie calej roboty Tez nie mialem kierunkow , za to dzialaly wszystkie inne funkcje ktore obsluguje zespolony. Sprawdzilismy przekaznik, byl OK , pojechalismy na szrot po inny przelacznik zespolony i zamontowalismy go i tez kierunki nie dzialaly. No to kolega siekier wykrecil oslone skrzynki bezpiecznikow i wysunal skrzynke, popukal w przekazniki, podociskal je i kierunki wrocily. Mozliwe ze masz u siebie to samo. Miejmy nadzieje, ze to bedzie to

Cytat:
2007-11-14 22:04:11, geracen pisze:
Ok... sprawndzilem inny (sprawny) zespolony i to samo... nie dzialaja kierunki (nie tyka w ogole), a dzialaja awaryjne. zakladajac, ze przekaznik przy zespolonym, sam przelacznik i bezpiecznik sa sprawne, czy moze to byc cos innego jeszcze?

Przelutowanie skrzynki pozostaje. Ja miałem tak samo i lutowanie skrzynki pomogło.

mialem to samo, jak wsiadalem rano do samochodu to nie dzialaly mi kierunki, ani wycieraczki ani el. szyby, a el.lusterka dzialaly, bezpieczniki byly ok i jak jechalem jakas chwile to zaczynaly dzialac, okazalo sie ze przekaznik byl walniety a dokladnie tam jest taki maly reystorek i on sie wpinal i wypadal z tego pod wplywem wcząsów, zlutowalem go i jest wszystko ok