Deska rozdzielca a airbag??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki mały problem przeszukiwałem już troche forum ale niestety nie znalazłem interesującej mnie rzeczy,a mianowice- chcę a raczej muszę wymienić nagrzewnice a problem tkwi w tym,że posiadam poduszke od strony pasażera i czy to nie przeszkadza z zdjęciu całego kokpitu??Niechciał bym podczas zdejmowania dostać wystrzeloną poduszką heh

[ wiadomość edytowana przez: Dawid023 dnia 2007-11-13 18:36:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: Dawid023 dnia 2007-11-13 18:37:32 ]

Deski nie wyjmujesz z auta tylko ja troche odsuwasz.

Czyli rozumię że nie mam się czym martwić? Mogę śmiało brać sie do pracy.

No i pewnie musiałbyś skopać trochę auto od przodu metalowym bucikiem żeby ci w pysk strzeliła za karę

Dla pewności odłącz akumulator. jeśli poluzujesz wtyki od poduchy komputer może zinterpretować jako błąd poduszki i będzie świecić kontrolka. i trzeba resetować koma przerabiałem to w Vektrze jak zakładałem alarm i teraz zanim dobiorę sie do auta z poduchami zawsze wyłączam akumulatorek

Cytat:
2007-11-13 18:44:19, Wojo pisze:
No i pewnie musiałbyś skopać trochę auto od przodu metalowym bucikiem żeby ci w pysk strzeliła za karę

Poduszki nie działają w ten sposób
Ale przy małym zwarciu może strzelić.

Cytat:
2007-11-13 18:59:47, wonrz pisze:
Dla pewności odłącz akumulator. jeśli poluzujesz wtyki od poduchy komputer może zinterpretować jako błąd poduszki i będzie świecić kontrolka. i trzeba resetować koma przerabiałem to w Vektrze jak zakładałem alarm i teraz zanim dobiorę sie do auta z poduchami zawsze wyłączam akumulatorek

Tak chyba będzie najbezpieczniej dla mnie i jak i dla poduszki

zanim zaczniesz grzebac przy poduchach odlacz aku na 15min. poduchy sa aktywowane czujnikiem bezwladnosciowym, ktory nie zadziala nawet chocbys ciepnął z całej siły imadłem w przod auta.

Oj Panowie, Wy to na poważnie wzięliście?