MotoNews.pl
1 MOKRY PAS TYLNI PRAWY! (199630/26)

MOKRY PAS TYLNI PRAWY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
PO KAŻDYM DESZCZU TYLNI PRAWY PAS JEST MOKRY. WSZYSTKIE MOŻLIWE USZCZELKI SĄ ZASILIKOWANE. LEJEMY WODĘ I NIC NIE CIEKNIE . MAM WRAŻENIE JAKBY PO JEŻDZIE TEN PAS MOCZYŁ SIĘ OD SPODU??? COŚ TAM CZYTAŁAM ŻE NIEKTÓRYM TEŻ TAK SIĘ DZIEJE. ALE SIĘ TYM NIE PRZEJMUJĄ, A JA MAM TRÓJKĘ MALUSZKÓW KTÓRE WOŻĘ DO SZKOŁY I KIEDYŚ PAS MI ZAMARZŁ NO I KICHA. PROSZĘ PORADŻCIE COŚ.

Cytat:
2007-11-13 20:27:25, BEATAGDANSK pisze:
PO KAŻDYM DESZCZU TYLNI PRAWY PAS JEST MOKRY. WSZYSTKIE MOŻLIWE USZCZELKI SĄ ZASILIKOWANE. LEJEMY WODĘ I NIC NIE CIEKNIE . MAM WRAŻENIE JAKBY PO JEŻDZIE TEN PAS MOCZYŁ SIĘ OD SPODU??? COŚ TAM CZYTAŁAM ŻE NIEKTÓRYM TEŻ TAK SIĘ DZIEJE. ALE SIĘ TYM NIE PRZEJMUJĄ, A JA MAM TRÓJKĘ MALUSZKÓW KTÓRE WOŻĘ DO SZKOŁY I KIEDYŚ PAS MI ZAMARZŁ NO I KICHA. PROSZĘ PORADŻCIE COŚ.

Stawiałbym na małe trójkątne okienko z tylniego boczku, jedź do myjni siedź w środku i obserwój skąd cieknie albo od razu wazelina techniczna w łapki i uszczelniaj szparki wokół uszczelki tego okienka, jak nie pomiże to drzwi kookoła uszczelkę wazelinka posmaruj. Mozliwe że masz nadkola zeżarte od rdzy zdejmij kanapę i sprawdź. Powodzonka i pozdro dla maluchów

Beata,
Po pierwsze primo - nie krzycz na nas. Pisanie DUŻYMI LITERAMI traktowane jest jak krzyk.

Po drugie primo. Prawdoipodobnie ciknie ci przez to małe okienko trójkątne z tyłu. Nalezy wykręcić (wkręty pod plastikami na słupkach) zasilikonowac i wkleić.

NA NIKOGO NIE KRZYCZĘ TYLKO TAK MI SIĘ LEPIEJ PISZE. NAPEWNO JUTRO SPRAWDZĘ I ZNÓW BĘDĘ GDYBAĆ GDZIE MI CIKNIE ALE DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI .

Cytat:
2007-11-13 20:54:57, BEATAGDANSK pisze:
NA NIKOGO NIE KRZYCZĘ TYLKO TAK MI SIĘ LEPIEJ PISZE.

Kurde, niedociera delikatnie, to powiem mocniej.

Nam sie gorzej czyta twoje wrzeszczenie...

-----------------
czasem tu zaglądam

zanczy zabanować

Cytat:
2007-11-13 21:09:51, Kula69 pisze:
zanczy zabanować

Trzeba będzie jak się nie nauczy. Nawet tutaj obowiązują pewne podstawowe zasady!

Miałem identycznie to samo. Wiem na 100% gdzie jest problem ALE NAPISZĘ JAK ZACZNIESZ PISAĆ PO LUDZKU!

o.k będę pisać malutkimi litereczkami.

Cytat:
2007-11-14 08:35:41, Marcin_J pisze:
Miałem identycznie to samo. Wiem na 100% gdzie jest problem ALE NAPISZĘ JAK ZACZNIESZ PISAĆ PO LUDZKU!

Mistrz

No teraz lepiej.

Tak jak ktoś wspominał winna jest nieszczelna tylna trójkątna szybka. Należy zdjąć pas bezpieczeństwa z mocowania na słupku (jedna big śruba), następnie tą plastikową osłonę dookoła szybki wcześniej demontując rączkę nad głową pasażera. Z tym plastikiem są małe zawirowania bo strasznie ciężko siedzi i trzeba troszkę się nagimnastykowac ale da radę. Po zdjęciu pas nadal przechodzi przez ten plastik ale w niczym to nie przeszkadza. Ja wtedy zapinam go do zatrzasku pasa po 2 stronie i gra. Teraz wsytarczy wyczyścić szybkę dookoła najlepiej płynem do mycia szyb aby brud usunąć i zawalić silikonem. Najlepiej czarnym bo wtedy nie widać z zewnątrz ale przezroczysty też będzie ok. Jak wszystko jakimś cudem poskładasz (ja niestety musiałm przykręcić dziadostwo na śrubę plastikową do podsufitki bo się zatrzaski powyrywały a nowych w sklepie ie ma) to rozciągnij zamoczony pas i porządnie wyszoruj wodą z mydłem bo zacznie stęchlizną śmierdzieć. Jak wymyjesz to rozciągnij do wyschnięcia (ja zakręciłem go dookoła przedniego fotela. No to tyle. Powodzenia.

A cha. Jak mocno ciekło to od razu wejdź do bagażnika i zdejmij wykładzinę w okolicach mocowania pasa. Tam na 100% też jest woda. Dokładnie wyczyść szmatką i tez wysusz (suszarka, farelka itp.) bo zacznie śmierdzieć.