Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MarEsp20 Audi A4 1,8T 150KM p ... Chorzów | 2007-11-13 20:32:59
Stawiałbym na małe trójkątne okienko z tylniego boczku, jedź do myjni siedź w środku i obserwój skąd cieknie albo od razu wazelina techniczna w łapki i uszczelniaj szparki wokół uszczelki tego okienka, jak nie pomiże to drzwi kookoła uszczelkę wazelinka posmaruj. Mozliwe że masz nadkola zeżarte od rdzy zdejmij kanapę i sprawdź. Powodzonka i pozdro dla maluchów |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-11-13 20:35:08 Beata,
Po pierwsze primo - nie krzycz na nas. Pisanie DUŻYMI LITERAMI traktowane jest jak krzyk. Po drugie primo. Prawdoipodobnie ciknie ci przez to małe okienko trójkątne z tyłu. Nalezy wykręcić (wkręty pod plastikami na słupkach) zasilikonowac i wkleić. |
![]() BEATAGDANSK DAEWOO ESPERO GDANSK | 2007-11-13 20:54:57 NA NIKOGO NIE KRZYCZĘ TYLKO TAK MI SIĘ LEPIEJ PISZE. NAPEWNO JUTRO SPRAWDZĘ I ZNÓW BĘDĘ GDYBAĆ GDZIE MI CIKNIE ALE DZIĘKI ZA PODPOWIEDZI . |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2007-11-13 20:57:58
Kurde, niedociera delikatnie, to powiem mocniej. Nam sie gorzej czyta twoje wrzeszczenie... ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-11-13 21:09:51 zanczy zabanować ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-14 07:37:10
Trzeba będzie jak się nie nauczy. Nawet tutaj obowiązują pewne podstawowe zasady! |
![]() Marcin_J Espero 1.5 Gniezno | 2007-11-14 08:35:41 Miałem identycznie to samo. Wiem na 100% gdzie jest problem ALE NAPISZĘ JAK ZACZNIESZ PISAĆ PO LUDZKU!
|
![]() BEATAGDANSK DAEWOO ESPERO GDANSK | 2007-11-15 15:13:12 o.k będę pisać malutkimi litereczkami. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-11-15 21:10:15
Mistrz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Marcin_J Espero 1.5 Gniezno | 2007-11-16 09:42:42 No teraz lepiej.
Tak jak ktoś wspominał winna jest nieszczelna tylna trójkątna szybka. Należy zdjąć pas bezpieczeństwa z mocowania na słupku (jedna big śruba), następnie tą plastikową osłonę dookoła szybki wcześniej demontując rączkę nad głową pasażera. Z tym plastikiem są małe zawirowania bo strasznie ciężko siedzi i trzeba troszkę się nagimnastykowac ale da radę. Po zdjęciu pas nadal przechodzi przez ten plastik ale w niczym to nie przeszkadza. Ja wtedy zapinam go do zatrzasku pasa po 2 stronie i gra. Teraz wsytarczy wyczyścić szybkę dookoła najlepiej płynem do mycia szyb aby brud usunąć i zawalić silikonem. Najlepiej czarnym bo wtedy nie widać z zewnątrz ale przezroczysty też będzie ok. Jak wszystko jakimś cudem poskładasz (ja niestety musiałm przykręcić dziadostwo na śrubę plastikową do podsufitki bo się zatrzaski powyrywały a nowych w sklepie ie ma) to rozciągnij zamoczony pas i porządnie wyszoruj wodą z mydłem bo zacznie stęchlizną śmierdzieć. Jak wymyjesz to rozciągnij do wyschnięcia (ja zakręciłem go dookoła przedniego fotela. No to tyle. Powodzenia. A cha. Jak mocno ciekło to od razu wejdź do bagażnika i zdejmij wykładzinę w okolicach mocowania pasa. Tam na 100% też jest woda. Dokładnie wyczyść szmatką i tez wysusz (suszarka, farelka itp.) bo zacznie śmierdzieć. |