Jak założyć własne fufufu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
widziałem że jest tu kilku znawców tematu, więc może ktoś pomoże:
chce otworzyć własny bajzel, i jak wiadomo do tego potrzebna mi strona...
a najlepiej dwie strony, bo chce działać w dwu gałęziach jednej branży i fajnie by było żeby strony wyglądały różnie...
jeśli chodzi o samo zrobienie strony to chyba sobie poradze ( szablony + samouczek html-a powinno wystarczyć na start- później się pomyśli o czymś profesjonalnym)
ale jak to umiescić w necie ?? gdzie najlepiej kupić domenę, gdzie hosting, czy dałoby radę umieścić dwie dtrony ( z dwuch domen ) na jednym hostingu, jaki hosting wybrać - jak ktoś ma dobre serce to niech mi najlepiej napisze : firma X - hosting typu Y
będę bardzo wdzięczny.

Tu jest dość konkretnie, jesli idzie o hosting ostatnio maja ciekawe promo, ale to juz doczytasz się zapewne:
klik

Elo

Hosting polecam TEN - tani i b.dobry

Domenę za parę groszy na pierwszy rok wykupisz TU

Spokojnie umieścisz dwie strony (z dwóch domen) na jednym hostingu

Na serwerku który poleciłem, masz dodatkowo masę preinstalowanych skryptów (CMSy, fora, sklepy internetowe, galerie itd) oraz Kreator stron internetowych SiteBuilder i to bedzie chyba najlepsze na początek.

Jak już się trochę w tym połapiesz to polecam Joomle - świetny CMS i można bardzo fajną stronę na tym zrobić, która bedzie łatwa w aktualizacji i rozbudowie.

Jak byś przypadkiem się zdecydowął skorzystać z tego hostingu to podaj przy rejestracji jako konto osoby polecającej: stsnet

to sam znalazłem , chodzi mi o to który wybrać?? czy dla małej firmy działającej w branży technicznej , starczy ten najtańszy czy lepiej wziąść lepszy, co to są te bazy m-cośtam??
jestem niestety tępy i nieogarnięty w tych tematach i raczej mała nadzieja że cokolwiek zrozumiem..
a tak wogule czy lepiej najpier wykupić prywatnie hostingi i adresyy i dopiero jak interes ruszy ( pojawią się pierwsze rzeczy do fakturowania) otwierać działalność, czy najpierw otworzyć działalność ( składki zdrowotne, sradki wpisy do działalności itp.) adopiero potem wykupować hostingi i adresy, - jakieś różnice w cenach i warunkach ??

Na początek bierz najtańszy, powinie spokojnie wystarczyć - a jak by się okazało że nie, to zawsze można przejść na większy.

Baza m-cośtam jest potrzeba jak chcesz mieć CMSa (czyli w skrócie SYSTEM ZARZĄDZANIA TREŚCIĄ i stronę w PHP)

Co do tego czy najpierw działalność a potem strona, to praktycznie jedyna róznica jeśli chodzi o koszty będzie przy kupnie domeny... na firmę na pierwszy rok sporo taniej (na f-me ok 10PLN, prywatnie ok 50PLN)

Cytat:
2007-11-14 20:21:43, sweeper23 pisze:
czy dałoby radę umieścić dwie dtrony ( z dwuch domen ) na jednym hostingu

Ale pamiętaj, że w promocji kupisz jedną domenę. Druga jest już płatna zwykle normalnie. A i oprócz domen pamiętaj też o możliwości założenia e-maila w tych domenach - poważniej będzie wyglądało - jak np. mam domenę renaultlaguna.com.pl i mogę sobie samodzielnie założyć w niej e-maila, np. piotrek@renaultlaguna.com.pl[addsig]