Nieprawidlowe sterowanie wtryskiwaczami...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w tytule, ostatnio samochod sie zamulal i coraz gorzej jechal, myslalem ze to katalizator tak jak pisalem jakos ostatnio w poscie ale w Sabacie stwierdzili ze to nieprawidlowe sterowanie wtryskiwaczami... czym to moze byc spowodowane? bo tego nie moglem sie dowiedziec bo nie bylo tego mechanika tylko ta obsluga w biurze i tyle

no i sie okazalo ze nawet nie wiedza jeszcze co jest powodem ze zapala i gasnie a wydechu nie zdjeli zeby sprawdzic czy to nie katalizator... ASO Sabat w lublinie..... :/

Co do tego aso Sabat w Lublinie to stracilem tam kupe kasy i nic. Szkoda twojego czasu i kasy.
Jak kondensatory w ecu wymieniales?
Po czym oni stwierdzili ze jest zle sterowanie wtryskiwaczami?
Jak bys kiedys byl w poblizu Białej Podlaskiej to zapraszam do mnie to moze cos wywalczymy

[ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-15 18:40:06 ]

Cytat:
2007-11-15 18:34:59, karol208 pisze:
Co do tego aso Sabat w Lublinie to stracilem tam kupe kasy i nic. Szkoda twojego czasu i kasy. Jak kondensatory w ecu wymieniales? Po czym oni stwierdzili ze jest zle sterowanie wtryskiwaczami? Jak bys kiedys byl w poblizu Białej Podlaskiej to zapraszam do mnie to moze cos wywalczymy [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-15 18:40:06 ]

kondensatorow nie wymienialem bo komputer jest w pieknym stanie... a po czym stwierdzili.. hmm oni nie wiedza co jest z samochodem ale pewnie wymyslili ze skoro zapala i gasnie to bedzie to cos z wtryskiwaczami, aj tez juz nie mam cierpliwosci....

no i w sabacie stwierdzili ze uszkodzony jest sterownik wtryskiwaczy... nie wiem czy od ojca dobrze zrozumialem bo dzwonil od nich ale podobno naprawa ma kosztowac 4500zl ku*** mac.... przeciez ja tym od gazu nie wiem co zrobie! mowilem ze jest blad wtryskiwaczy i ze zapala sie check ponizej 1000obr to uparl sie jeden ze to wina zlego emulatora sondy lambda a nie wtryskiwaczy, ze niby ten bingo s-4 to jest dobry do tych samochodow... no i wstawili nowy emulator sondy (cos dlubali w elektryce pod deska, nie wiem czy to jest konieczne, czy tylko chcieli cos nakombinowac zeby sie check nie zapalal?) no i check sie nie zapalal ale jak sie okazalo blad 41 (wtryskiwacze) nadal byl!! nie wiem co mam teraz zrobic.. podac ich do sadu czy gdzies? bo to raczej ich wina samochod przestal jechac na gazie i na benzynie w czasie jazdy sie zatrzymal... gdzie jest ten sterownik i czy tyle kosztuje??

Wykrec ECU i wyslij do Bartka Swiderskiego do Warszawy on reanimuje ECU takie jak nasze.

W sabacie krzykneli mi za ECU 3tys + robota.

A ja zaplacilem sto pare zlotych dla Bartka i ecu smiga do tej pory.

Sam sprawdz stan ecu jesli polaly sie kondensatory to zobaczysz napewno elektrolit na plytce on przezera sciezki i wtedy jest dup....

Cytat:
2007-11-16 20:33:13, karol208 pisze:
Wykrec ECU i wyslij do Bartka Swiderskiego do Warszawy on reanimuje ECU takie jak nasze. W sabacie krzykneli mi za ECU 3tys + robota. A ja zaplacilem sto pare zlotych dla Bartka i ecu smiga do tej pory. Sam sprawdz stan ecu jesli polaly sie kondensatory to zobaczysz napewno elektrolit na plytce on przezera sciezki i wtedy jest dup....

ale wlasnie ogladalem ten ecu i wyglada jak nowka a Sabat to Żenada! oni tam chca sciagnac ze stanow ECU za 3000zl ale nie wiedza czy to napewno to no smiac sie chce a i jeszcze jesli dobrze zrozumialem to za wyjecie katalizatora (oryginalny) - nie moga odkrecic srob wiec wyciecie - 500zl no i juz tydzien nie wiedza co jest ze zapala i gasnie a ja stawiam na zapchany wydech

A zapala ci sie kontrolka check engine po przekreceniu kluczyka??

Sprawdz polaczenia czujnika optycznego w aparacie zaplonowym

[ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-20 18:24:25 ]

[ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-20 18:25:55 ]

Cytat:
2007-11-20 18:21:25, karol208 pisze:
A zapala ci sie kontrolka check engine po przekreceniu kluczyka?? Sprawdz polaczenia czujnika optycznego w aparacie zaplonowym [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-20 18:24:25 ] [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-20 18:25:55 ]

nie nie zapala sie kontrolka a gdzie jest to polaczenie?

Połaczenie to jest gdzies przy głowicy zaplonowym taka kostka 4 pinowa zobacz czy nie ma gdzies obluzowanych polaczen najlepiej popsikac (wszystkie kostki) takim spreyem do kontaktowania .
W 16V ten czujnik jest przy rozrzadzie ,,glowicy''

A co do tej kontrolki to powinna ona po przekreceniu zaplonu zapalac sie i po uruchomieniu silnika jesli wszystko jest okj zgasnac.
Pewnie cwaniaczki gazownicy wyjeli ci zaróweczke zeby nie swiecilo)

[ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-20 22:38:24 ]

Cytat:
2007-11-20 22:28:22, karol208 pisze:
Połaczenie to jest gdzies przy głowicy zaplonowym taka kostka 4 pinowa zobacz czy nie ma gdzies obluzowanych polaczen najlepiej popsikac (wszystkie kostki) takim spreyem do kontaktowania . W 16V ten czujnik jest przy rozrzadzie ,,glowicy'' A co do tej kontrolki to powinna ona po przekreceniu zaplonu zapalac sie i po uruchomieniu silnika jesli wszystko jest okj zgasnac. Pewnie cwaniaczki gazownicy wyjeli ci zaróweczke zeby nie swiecilo) [ wiadomość edytowana przez: karol208 dnia 2007-11-20 22:38:24 ]

zaroweczka jest i gasnie tak jak piszesz tylko mi chodzilo o to ze nie zostaje zapalona tylko wlasnie gasnie... w szabacie nadal nie wiedza co jest :/ juz mnie to wkur***

poprawili w sabacie wkoncu po tygodniu i 3 dniach okazalo sie ze zle byly polaczone przewody (przywarte do masy czy cos) w instalacji gazowej, takze do tych gazownikow jeszcze pojade wyjasnic, ojciec jeszcze cos tam w Łuszczowie chce wymienic u mechanika nie wiem co bo przez telefon sie nie dogadalem...

najsmieszniejsze jest to ze sabat chcial sciagnac najpierw ten komputer za 3000zl