Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nabauab Miłośnik FSO ![]() Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-07-03 00:44:05 Kiedys była mowa tu o tym,ale dawno strasznie. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-07-03 00:48:52
A było, było dyskusja była tak "zawzięta" momentami że aż moderator zablokował wątek i tak jest do dziś ![]() ![]() polonez vs łada -wszystko o tych markach |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2003-10-06 17:19:04 To ja sie podlacze: czy mosty Lad sa trwalsze niz Polonezow - chodzi mi o wycie.
Adamus |
![]() Walezy Fiat 131, Subaru Imp ... Czyżowice | 2003-10-06 18:40:01 w ladzie urwalem z 10 dyfrow na silniku 2.0. co prawda ze szpera ale mimo wszystko nie wytrzymywaly dluzej niz 2 tygodnie.polonezowski mam juz 2 lata i nic przy tym samym uzytkowaniu. wyje ale nie urwalem walka atakujacego ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2003-10-06 21:57:00 Silniki lepiej chodzą (czasami) bo są nowocześniejsze. Pochodzą od Fiata124 czyli z początku lat 70-tych. Przełżenia w skrzyni są mniej więcej takie same, przecież to i koła tej samej średnicy i most o analogicznym przełożeniu i silnik podobny. 1600 Montowane były w różnych Ładach m.in w Nivie i starej fiatopodobnej 2106. Łatwiej jest trafić na silnik 1500, który też ma niezłą kulturę pracy zwłaszcza jak pochodzi od modelu 2107. One mają taki fajny nowoczesny gaźnik. |
![]() dr_scott El Nino Tarnowitz O.-S. | 2003-10-07 00:30:25 wydaje mi sie ze o wiele lepszym rozwiazaniem bylby fiatowski 1.6 DOHC, albo 1.8, albo 2.0.
te silniki sa dopiero niezawodne. 5 podpor wału robi swoje. razem ze skrzynka podchodza idealnie do DF. a Lada to nie wiem. wydaje mi sie ze mocowania ma troche inne, ale nie jestem pewny. |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-10-07 01:28:30 Grzech,silniki LADY nie wywodzą się z modelu 124.Fiat 124 miał początkowo silniki OHV o poj.1200ccm,dopiero model special T posiadał silnik 1600DOHC(95KM).Są natomiast bardzo zblizone konstrukcyjnie do silników OHC stosowanych we Fiatach 131.Silnik Lady byl konstrukcją "specjalnie opracowaną dla rynku radzieckiego" ![]() Mając silnik Lady w dobrym stanie na pewno warto wkładać go do DF/PN,jednak kupować/remontować,moim zdaniem nie warto.Lepiej,tak jak pisze dr_scott,rozejrzeć się za DOHC. |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2003-10-07 09:03:40 Swojego czasu przerabiałem Poloneza na silnik od LADY 1600.
Moje spostrzeżenia to to ze Kultura pracy była o wiele lepsza, ale zawsze są jakieś problemy!! 1. Jeżeli montujecie to komplet silnik i skrzynia!!, jeżeli chcecie zostawić swoja skrzynie 5 biegową to jest potrzebna flansza od LADY. 2. dwururka do LADY trochę nie pasuje do Poloneza i odwrotnie, jest mały problem z jej wygięciem, ale mozna sobie z tym poradzić!! 3. Sprzęgło jest hydrauliczne i tu następny problem!! Ale samochodzić był troszkę żwawszy i to sie liczy!! Co do mostu to zostawiłem Polonezowski z tym nie mam doświadczenia, ale z tego co pamiętam są inne mocowania - Lada ma sprężyny. |
![]() Ireq ford capri Mk2 ford ... kraków | 2003-10-07 09:55:37 ..ee tam łada! minimum które pozwala jakotako przemieszczać się DFem to seryjne zwei liter..mówie bo mam i wiem..niestety wszystko poniżej tego to zamiany siekierki na kijek- seryjny, w dobrym stanie 2.0 z dyfrem 4.1 pozwala wykorzystac możliwosci seryjnego nadwozia i podwozia-ładnie przyspiesza,na 5 biegu dokreca sie ponad 6000 obr osiagając ponad 180kmh, kiedy to cała reszta auta ma juz wyraźnie dosyc..podrasowane 2.0 niestety wyrywa mocowania kości z nadwozia, demoluje dyfry- dlatego do DFa kolegi z takim silnikiem wstawiliśmy całe tylne zawieszenie od BMW e-30- niezależne, na wahaczach trójkątnych,ze stabilizatorem.. |
![]() adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2003-10-07 10:16:18 Ireq:
masz moze zdjecia takiej przerobki? Kurcze chetnie bym taka zawieche zobaczyl w Kancie... Adamus |
![]() Ireq ford capri Mk2 ford ... kraków | 2003-10-07 12:15:45 ..mogę zrobić-w tej chwili auto jest u lakierusa..zresztą jak by ktoś chciał takie cos u siebie to jest to do zrobienia..jHeh trzeba było słyszec komentarze ak ludziska widzieli fiata z A- kątami z tyłu w akcji: "o kurcze! dyfer mu sie złamał i jedzie!"..a szczerze mówiąc- malina! ![]() |
![]() Koniu CRX Kraków | 2003-10-07 14:32:25 a jak sobie poradziliscie z ta przerobką wsadzenia mostu z bmw do kanta ? Jak kazdy wie seryjny kant ma z tylu resory i ten cały cięzar i siła rozkladana jest na dość dużą powierzchnie, a przy zawiasie ze sprezynami jakby bardziej punktowo..w tym przypadku. Sporo dodatkowych mocowan dorobiliscie, czy jakis wzmocnien ?!
w jakiej cenie zamkneliscie sie przy tej przeróbce? PS wczoraj kania ( znasz go moze Ireq ? ) wspominał ze jakies chłopaki wykombinowały taki patent w DFie, a tu patrze a dzis taki temat ![]() |
![]() Ireq ford capri Mk2 ford ... kraków | 2003-10-07 16:33:25 ..Kanię znam ze słyszenia..musiał mówić o naszym patencie ![]() ..kosztowało nas to 200 zeta-zawiecha,30 -stabilizator,plus kilometry drutu do Miga, ze dwie butle Co2, parę tarcz do boscha i ilestam kilowatogodzin na liczniku..Tył auta został , ogólnie mówiąc,odpowiednio przerobiony i wzmocniony za pomocą blachy 2.5 mm.. |
![]() dr_scott El Nino Tarnowitz O.-S. | 2003-10-07 19:10:05 no w morde! jestem pod wrażeniem.
wlasnie kombinuje co by tu zrobic z tylnym mostem, na jaki by go tu zmienic. seryjny czy polonezowski wszystko do dupy. myslalem, ze wsadzenie niezaleznego to nielada wyczyn, ale jak widze nie niemozliwy ![]() a ze sie tak zapytam... wie ktos jaki most ma ford granada?? bo stoi u nas na zlomie jeden, ale pod spod nie zagladalem. a fajny by byl szeroki..... |