ABS CARINA E

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Spadł śnieg i ślisko na jezdni.
Z ciekawości przychamowałem na śniegu by sprawdzić ABS.
Zaczęło nieprzyjemnie hałasować jak by ktoś puszczał naciągniętą prężynę i "zwalnia" (mięknie) mi w tym czasie pedał chamulca.

Nie wiem czy to tak ma być w Carinach?

Ps.Kontrolka po lewej stronie kierownicy ciągle świeci się na czerwono może ona wskazuje na stan ABS ?

Cytat:
2007-11-16 14:49:42, Kiinio pisze:
Spadł śnieg i ślisko na jezdni. Z ciekawości przychamowałem na śniegu by sprawdzić ABS. Zaczęło nieprzyjemnie hałasować jak by ktoś puszczał naciągniętą prężynę i "zwalnia" (mięknie) mi w tym czasie pedał chamulca. Nie wiem czy to tak ma być w Carinach?

Tak.

Cytat:
Ps.Kontrolka po lewej stronie kierownicy ciągle świeci się na czerwono może ona wskazuje na stan ABS ?

A jak wygląda ? Od ABSu jest żółta po prawej.
Pozdro.

Perzan -
Cytat:
A jak wygląda ? Od ABSu jest żółta po prawej.
Pozdro.

Po prawej nie mam żadnych diód, a te po lewej są dwie.
Jedna świeci na czerwono, a po strzeleniu z pilota zapala się na żółtą i gaśnie.
A ta druga jest przez cały czas czerwona i czerwieni bez przerwy

Nawet zrobiłem zdjęcie ale nie mam swego URL'a żeby wrzucić

Cytat:
2007-11-16 18:35:07, Kiinio pisze:
Perzan - Po prawej nie mam żadnych diód, a te po lewej są dwie. Jedna świeci na czerwono, a po strzeleniu z pilota zapala się na żółtą i gaśnie. A ta druga jest przez cały czas czerwona i czerwieni bez przerwy Nawet zrobiłem zdjęcie ale nie mam swego URL'a żeby wrzucić

No to pogadali...

to ci się świeci obok kierownicy (czyli gdzieś w rejonach regulacji świateł) czy gdzieś przy zegarach??

a jak chcesz wrzucić fotke to kliknij sobie klik wgraj fotke i wklej link "dla forum"

Nie wiem o jakich kontrolkach mowa, bo chyba nie o kontrolce od ABS. A że pedał pulsuje i słychać takie "brzdęki" to jak wiadomo najzupełniej normalne (chyba, że nie wiadomo ... więc potwierdzam)

Perzan tak to wygląda...jedna od alarmu a druga świeci sie non stop.

Suchy - po prawej stronie kiery są te diody..

model_art - chyba masz rację, jedyna właściwa kontrolka ABS jest pewnie na głównych zegarach

..nie wiem skąd mi to przyszło do głowy że taka tandetna diodka mogłaby informowaćo super ABS'ie

Ale w takim razie od czego ona jest ta dioda.Też od alarmu ?

Klikaj Tu !

Cytat:
2007-11-24 03:17:52, Kiinio pisze:
Perzan tak to wygląda...jedna od alarmu a druga świeci sie non stop.[...]Ale w takim razie od czego ona jest ta dioda.Też od alarmu ? Klikaj Tu !

Ho, ho, ho... to są jakieś dokładane diody, nic fabrycznego.
Jedź po kablach od nich to dojedziesz do jakiejś centralki, modułu czy innego wynalazku.
Pozdro.

Cytat:
2007-11-24 23:22:45, Perzan pisze:
Ho, ho, ho... to są jakieś dokładane diody, nic fabrycznego. Jedź po kablach od nich to dojedziesz do jakiejś centralki, modułu czy innego wynalazku. Pozdro.

Jechać po kablach !!?? no to nieżle narazie się wstrzymam od tej przejażdzki...za mało czasu na taką trasę

Może ktoś ma coś podobnego u siebie ?

Napisałem wcześniej że pierwsza dioda gaśnie po strzeleniu z pilota. A więc przyjrzałem sie lepiej.Po strzeleniu robi się żółta, a po przyciśnięciu baterii do magnezu gaśnie. Ta druga tajemnicza dioda pewnie też jest od alarmu..

[ wiadomość edytowana przez: Kiinio dnia 2007-11-25 13:39:13 ]

może to jakiś imobiliser albo wcześniej jakiś inny alarm był i dioda została

ostatnia ewentualnośc - Tuning