Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() PaQu SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Łódź | 2007-11-17 16:17:52 Witam,
Bede serdecznie wdzieczny za wszelkie rady. Opis zdarzenia: W wakacje w ostatnie upaly zablokowały mi hamulce ![]() Poprawilem popychacz w serwie i bylo ok natomiast podczas zakladania przedniego kola jako ze piasta i tarcze byly cholernie rozgrzane az dymilo udalo mi sie zerwac gwint na jeden ze srob . Problem rozwiazalem zdejmujac dwa dystance ktore dolozylem zakladajac kola od bmw rekina. Wszystko bylo ok az do dzis kiedy to zakladajac zimowki za mocno przykrecilem śrubę i resztki gwintu szlak trafil. Dodam ze mam juz najdluze z mozliwich do kupienia srob. Co teraz?? bo mam tylk 3 ![]() Czy nowa piaste mozna normalnie kupic? Czy moze probowac to przegwintowac? Z gory sliczne dzieki za jakiekolwiek rady z waszej strony!! |
![]() PaQu SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Łódź | 2007-11-18 07:07:52 Dzięki za pomoc! ![]() |
![]() klakier--king SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 / Łada 2107 gdynia | 2007-11-19 12:44:27 hmmm ciezka sprawa z zerwana zroba w kole heh .. jak zes tego dokonal ? ;-]
siedze se i mysle ze moglbys sprobowac w tej zerwanej srobie wywiercic otwor oczywiscie o mniejszej srednicy niz nieszczesna zroba nagwintowac go oczyscic z opilkow i wkrecic w ten otwor odpowiednia srobe ale sproboj posmarowac ja poxsipolem ile wlezie wkrec ja poczekaj az wyschnie walnij na zerwana wd40 i pozniej sproboj wykrecic je razem moze sie udac .... to taki pomysl wladl mi do glowy na predce mozesz takze brutalnie to zrobic rozwiercic ta zrobe az posci i zalozyc sobie nowa felge ze szrotu ;-] jezeli nadal nie uda ci sie z tym uporac to daj znac na maila, zapytam ojca on juz bedzie wiedzial jak poradzic sobie z taka zerwana sroba pozdro |
![]() PaQu SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Łódź | 2007-11-22 20:07:28 klakier--king - dzieki za rady ![]() ![]() Z problemem juz sie uporalem, kupilem nowa piaste, dwa lozyska i uszczelniacz razem 80 zl niecale. Wymianka i jest miodzio ![]() |