2.0 lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak sie sprawuje silnik 2.0 na gazie, ile pali i jaka wstawic instalacje?ktos wie?

zakładaj sekwencję

ale ile pali na sekwencji?i jaka zalozyc?kurcze bo benzyny mi pali 12 litrow w miescie wiec boje sie zeby gazu nie bral z 17 :p ostatnio jakis mechanior mi mowil ze do tego silnika to lepiej wsadzic tania bardache niz sekwencje bo na taniej lepiej sie sprawuje

Skorzystaj z wyszukiwarki, było kilka razy. I zmień tego kowala na mechanika.

jak benzynki pali 12 to gazu musi 17
jak g...o wstawisz to bedzie sie sprawowac jak g...o
a tak wogóle to jestem przeciwnikiem lpg-dochodza potencjalne zródła awarii i te instalacje tandetne sa tak wogóle(nie trzymaja parametrów kiepska jakosc wykonania itp)
mój 1.5 pali mi 5 do 6 l na 100km przy całkiem dynamicznej jezdzie

Cytat:
2007-11-17 18:51:39, pawel12356 pisze:
mój 1.5 pali mi 5 do 6 l na 100km przy całkiem dynamicznej jezdzie

...oleju. A ile benzyny??

Cytat:
..." mój 1.5 pali mi 5 do 6 l na 100km przy całkiem dynamicznej jezdzie.."

mnie też! mnie też!....4,1 w mieście zimą ....a latem (jak jeżdzę na trasach) to nawet muszę sprzedawać paliwo...taki jest oszczędny

mi pali obecnie 17-18 w korkach i przy gniocie
wczesniej było 15 a po trasie 10-11

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-11-17 19:45:52 ]

Do esperaka 2,0 spokojnie można założyć dobrą instalkę II generacji. Wystarczy. Te silniki znakomicie radzą sobie z gazem. Mój esperak do momentu sprzedaży przez ok. 70 tys. km przebiegu na LPG równo palił 10,7 litra/100 km bez klimy i 11,7 l/100 km z klimą. Jazda mieszana miasto/trasa. Przy dłuższej jeździe w trasie bez problemu schodził poniżej 10 l/100 km.

Cytat:
jak benzynki pali 12 to gazu musi 17 jak g...o wstawisz to bedzie sie sprawowac jak g...o a tak wogóle to jestem przeciwnikiem lpg-dochodza potencjalne zródła awarii i te instalacje tandetne sa tak wogóle(nie trzymaja parametrów kiepska jakosc wykonania itp)

No normalnie kocham takie obiegowe opinie, napisane zapewne przez kogoś kto w życiu na LPG nie przejechał nawet kilometra, a jego wiedza o instalacjach skończyła sie na etapie dużego fiata z instalacją I generacji.

Cytat:
2007-11-17 21:21:45, SlawekH pisze:
Do esperaka 2,0 spokojnie można założyć dobrą instalkę II generacji. Wystarczy. Te silniki znakomicie radzą sobie z gazem. Mój esperak do momentu sprzedaży przez ok. 70 tys. km przebiegu na LPG równo palił 10,7 litra/100 km bez klimy i 11,7 l/100 km z klimą. Jazda mieszana miasto/trasa. Przy dłuższej jeździe w trasie bez problemu schodził poniżej 10 l/100 km. No normalnie kocham takie obiegowe opinie, napisane zapewne przez kogoś kto w życiu na LPG nie przejechał nawet kilometra, a jego wiedza o instalacjach skończyła sie na etapie dużego fiata z instalacją I generacji.

Potwierdzam w 100%- mi też tyle pali.

A co do kanciaka to palił mi 10 l na 100km przy instalacji I generacji

Cytat:
2007-11-17 16:37:41, pronciak pisze:
jak sie sprawuje silnik 2.0 na gazie, ile pali i jaka wstawic instalacje?ktos wie?

Te silniki (1,8 i 2,0 a 1,5 też) na LPG sprawują się świetnie.
Nie daj się namówić na sekwencję - wkładanie w auto 60 % lub więcej jego wartości jest IMHO bez sensu. Na instalacji masz zaoszczędzić, a nie "stuningować" nią złoma. Pamiętaj o tym że $$ włożonych w instalację przy sprzedaży nie odzyskasz, a sekwencja będzie się "odrabiać" znacznie dłużej niż II gen (bo droższa i wymaga dłuższych odcinków na noPb).
Miałem II gen w 1,5 i była absolutnie bezproblemowa. Silniki espero to nie jest kosmiczna technologia i trzeba się bardzo postarać żeby spieprzyć w nich instalację LPG.

Ciekawe czy do mojego kukuruźnika ...jakaś instalka by podeszła

Zatankowałbym se ...tone gazu

Tona gazu na pare godzin...... to by była oszczędność

Co ty masz kukuruźnika ??

...Aeroclubowy

Kurde fajna sprawa sam o tym kiedys marzylem ale oczy sie popsuly i nici z tego

Podaj jakies info techniczne tego sprzeta np. ile to chla na godzine lotu