Ubezpieczenie OC z młodziakiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przymierzam się do kupna C30SE i nurtuje mnie kwestia OC jeśli współwaścicielem będzie mój dziadek(full zniżka) i ja 19-latek z bezwypadkową przeszłością itp. Czy będą się czepiać kwiestii , że ja jestem współwłaścicielem?? I czy zniżka nadal będzie wynosiła 60%??
Z góry dzięki i przepraszam jeśli taki temat już był ale wyszukiwarka w tym momencie szwankuje

beda, nie bedzie 60%. Dokladnie ile to Ci wyliczy agent ubezpieczeniowy lub zaklad.

Weź auto całe na dziadka i niech on Cię za jakiś czas dopisze do dowodu co będzie Ci leciała zniżka.

pozdrawiam

Jest takie cos jak notarialne uzyczenie znizek najlepsze rozwiazanie.

Dostaniesz zwyżkę tylko za wiek ( do 25 roku życia )

Rejestruj z dziadkiem, zaczniesz dorabiać się swojej zniżki.

W allianz sie nie czepiaja rejestruje tak opd kilku lat.
Ja jako wlasciciel i Mama jako wspolwlasciciel.

Znizki 60% nie biora pod uwage zwyzki za moj wiek...
W PZU to samo...

Będzie zniżka tak jak u dziadka.
Pabelo dobrze prawi

Cytat:
Znizki 60% nie biora pod uwage zwyzki za moj wiek...
W PZU to samo...

No nie do konca,
Przerabialem ten temat dokladnie tydzien temu.
W PZU za mniej niz 25 lat dochodzi 20% wzwyżki, w MTU 50% (innych firm nie sprawdzalem).
Do tego jezeli jestes współwlascicielem auta, to ubezpieczenie takze musi byc na dwie osoby.
pzdr

I tu sie zgadzamz przedmówcą, dokładnie tak jest. Firmy licza całe zniżki starszej osoby ale też odejmują za niemanie 25 lat na karku oraz mniej niz 2 lata prawdko.
Co ciekawe niektóre firmy z miejsca deklaruja że jeśli samochodem ubezpieczonym np przez Mr_B - 60% zniżek, spowoduje wypadek łebe ponizej 25 roku zycia to firma ma prawo odmówić wypłaty odszkodowania (no i siedzimy po uszy w g...). Ja taką klauzulę mam w Cignie.

ja miałem tak:
umowa napisana na ojca, ja jako współwlaściciel. Znizki 60% bo ojciec właściciel pojazdu i główny urzytkownik. tak było w pzu
Pozdr

A ja mam tak jak mowie
Wydaje mi sie, ze jest to rowniez zalezne od regionu...
Tak samo jak ceny ubezpieczen..

Generalnie bez sensu

Cytat:
2007-11-17 23:16:53, omegafan pisze:
Weź auto całe na dziadka i niech on Cię za jakiś czas dopisze do dowodu co będzie Ci leciała zniżka. pozdrawiam

Na czym polega "dopisania do dowodu"??
Z tego co wiem nie ma takiej opcji...

Zniżka dla OC będzie 60%, bez zwyżki za wiek, tak jak to jest przy AC
Ubezpiecz tak, abyś był użytkownikiem 50/50 (Twoje imię i nazwisko w polisie), ażeby nie szukali dziury w całym, że nie jesteś głównym użytkownikiem.
Ważne jest też czy to Twoje pierwsze i jedyne ubezpieczenie komunikacyjne.
Jeśli nie pierwsze, to wogóle nie powinno być problemu.
Pozdrawiam
ariela