[Avensis 2.0 td 99r] Wymiana radia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie, niektórym osoba może sie wydać to dziwne ale jak sie wymienia radio w avensis tzn jak wyjąć te ze tak powiem fabryczne sony które jest na kasety. Pierwszy raz w samochodzie mam radio i po prostu nie mam o tym pojęcia

Witaj nie jestem pewien jak jest w avie ale w carinie jest dosyć proste przedni panel musisz delikatnie podważyć i jest na zatrzaskach radio zostaje na specjalnych mocowaniach. Odkr.ecasz i na to miejsce wstawiasz nowe. Ale jest jeszcze jeden myk musisz zaopatrzyć się w przejściówkę z iso na japończyki. wszystko znajdziesz na allegro.naprzykład http://www.allegro.pl/item268389039_toyota_iso_dobra_cena_.html

A w Ave radio wychodzi z calym panelem.

Jak z całym panelem? nie rozumiem. Najpierw muszę zdjąć ten przedni panel i potem odkręcić radio czy jak to działa?

Cytat:
2007-11-19 15:48:50, Arme pisze:
Jak z całym panelem? nie rozumiem. Najpierw muszę zdjąć ten przedni panel i potem odkręcić radio czy jak to działa?

Radio wyjmiesz razem z calym panelem przednim w ktorym sa wlaczniki awaryjnych ogrzewania szyby i jakis tam schowek pod radiem...calosc jest na zatrzaskach chwytasz i ciagniesz