Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-11-20 19:02:48 szukam kierowcy ze sląska z kategorią "c" włsną karta tacho na nowe auto 3,5 tony pensja 3500 zł brutto umowa na czas nieokreślony praca na miedzynarodówce w 99% szwecja--- polska w 1% krajówka
wymagam jakiegokolwiek stażu w międzynarodówce info na priva albo na komórke jest w profilu |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2007-11-20 19:17:38 powodzenia...za te pieniadze zaden szanujacy sie kierowca nie siadzie no ale obys trafil... |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-11-20 19:41:38
+ diety kierwocy na duze biora po 5 tys + diety.. chyba nie jest zle jesli oferuje 3500 za malucha? przykładowo katowice-bjuv 23 szwedzki 500złotych katowice-- stockholm 600 zł jak uda sie zrobić 5 kursów miesiacznie to bedzie miał dodatkowe 2500-3000 z diet [ wiadomość edytowana przez: greenberg dnia 2007-11-20 19:47:41 ] |
![]() adamus0 Multipla 1,9 JTD Łochów | 2007-11-20 20:23:38 sam jestem kierowcą zawodowym i uważam że to teraz troszkę mało |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2007-11-20 21:36:29 do niedawna sam wystawialem FV na ok 4000pln netto jezdzac ok 400 km dzienni 5 dni w tygodniu i spiac codziennie w domu...ale to juz nie dla mnie |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-21 09:55:34
Ja pierdzielę... A ja mam taki gówniany fach w ręku... jakiś administrator systemów komputerowych, czy inny informatyk. Zero perspektyw, chyba, że ktoś ma zdrowie gadać 100x z jakimś pierdal*iętymi pracownikami Hjóman Resołces - czy jak ich tam półgłówków zwał. |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2007-11-21 11:15:56 i gdzie tu porównanie kierowca rozp..go drogi TIR-a za przeproszeniem z najczęściej zawodówką i wystękanym z bulem prawkiem ciagnie spokojnie 5-6 tys. mies. za siedzenie za kółkiem i pierdzenie w siedzenie za..., bo jemu się należy a dla porównania wykształcony lekarz ze specjalizają II stopnia, w którego rękach lezy zdrowie a często i życie setek ludzi dostaje z łaski ledwo 2,5 tys. zł. ![]() ![]() |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2007-11-21 11:28:52 takie sa realia... |
![]() rudi Espero Wloclawek | 2007-11-21 12:06:41
...tak dziwne i anormalne te realia ale niestety jak widać prawdziwe ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-21 14:52:56
To jest dupa a nie lekarz, bo porządny lekarz sobie jakość radzi i bez dowodów wdzięczności i bez prywatnej praktyki. No ale jak ktoś był nauczony, że szpital go zatrudnił i szpital będzie mu płacił aż do emerytury, a na boku dorobi się na lewo 2x tyle to ciężko go będzie zreformować. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-11-21 15:31:31 Ja tam może się nie znam, ale moja żona miała problem po dwóch kierunkach (fakt, że nie "komercyjnych") i z FCE znaleźć pracę w W-wie - proponowano Jej 1500-1600 brutto.
Kierowca wykształcony być nie musi, a dodatkowo to nie W-wa, więc chyba to nie jest jakaś zła propozycja... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-11-21 15:46:06
Ja to mówię tak: Jak w ogłoszeniu piszą, że potrzebują kierowcę, to znaczy, że potrzebują kierowce, a jak w ogłoszeniu piszą, że potrzebują administratora oracla to poszukują najwybitniejszej jednostki na rynku pracy po min.3 fakultetach z 10-cioma zdanymi egzaminami producenta, który będzie pracował za 2/3 tego co pozostali kontrkandydaci. |
![]() kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-11-21 16:03:50
Wyksztalcony moze i nie ale zobacz tak realnie ile ten kierowca musi sie nabakac na te pieniadze. Tylko niech mi nikt nie mowi ze kierowcy maja dobrze. Ja po 3 tygodniach zarobilem 2700zl na reke ale bez zusu srusu podatku i wogole na ciemno. Tyle ze pracowalem od godziny 7:00-23:00 czesto tez do 2:00, w tym bylo wypakowywanie towaru recznie (materialy budowlane). I tak wygladaja bardzo czesto realia polskich kierowcow. Tyle ze ja bylem po znajmosci bo pozostali mieli ok 1200-1500zl ale za 4 tygodnie. A jak ktos Ci zaplaci z zusem te 2500 czy nawet i 5000 na reke to mozesz o rodzinie zapomniec, i albo gdzies zasniesz albo zajedziesz sie od tego siedzenia. Nie mowiac o tym ze warunki atosferyczne tez daja w dooope. Wiem, wiem wiem zaraz wszyscy powiedza ze kierowca moze tez dobrze zarobic zalezy od pracodawcy i wcale sie nie narobic. Ale niestety ile jest takich firm? Ale tak szczerze... [ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2007-11-21 16:04:19 ] |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran ![]() gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-11-21 16:06:47
Nie twierdzę, że "mają dobrze", ale jest szereg innych prac fizycznych, w których zarabia się grosze. Po prostu ciężka pracy i w miarę przyzwoite pieniądze. |
![]() greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2007-11-21 16:36:08 no nie powiem ze jakaś naprawde ciężka
nie spotkałem sie z tym zeby ktos na międzynarodówce sam poakował towar na auto... pozatym jazda to tylko 9 godzina na dobe 11 obowiazkowa pauza... i 45 pzerwa po 4,5 gopdzinie jazdy... co do pogody to zalezy od auta ja mam nowe opony na zime łancuchy webasto zeby kierowcy dupa nie marzła i klime na lato lodówke na napoje i mikrofałówke do auta... porzadne łózko... takie sa realia pracy na miedzynarodówce teraz... wiem ze robota wymaga bycia poza domem czasem cały tydzien i dlatego te pieniądze... ale ja zazwyczaj sciagam auto tego samego dnia którego sie rozładuje na powrót z innym ładunkiem bo zanim wyjade wszystko mam juz załatwione... wiec nie mam problemów jak niektóre firmy ze kierowca stoi i czeka 5 dni po rozładowaniu się aż mu jakis towar na powrót znajda... |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2007-11-22 16:50:08 Niewyksztalcony kierowca?
Ta jasne.. a z ludzmi z ktorymi musi sie dogadac na cargo sobie pogada na migi? Kierowca powinien znac chociaz podstawy jezyka i miec glowe na karku jak cos sie stanie - opona na trasie czy cokolwiek - bez jezyka zero perspektyw. Poza tym ciekaw jestem ilu z Was wytrzyma wiecej niz 3-4 dni takiej jazdy. Nie dosc ze dupa boli od siedzenia (choc siedzenia to raczej fotele ortopedyczne z pelnymi wygodami) to jeszcze kregoslup po jakims czasie wysiada. Do tego dochodzi niebezpieczenstwo napadu (jak sie jezdzi na wschod) i to czesto z bronia w reku. Kierwocy wcale nie maja wesolo... ile by nie zarabiali... nie maja czasu na to zeby te pieniadze wydac ![]() |