MotoNews.pl

Wymiana nagrzewnicy Omega A C20NE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
KOledzy od pewnego czasu szukam wątku na temat wymiany nagrzewnicy w Omedze A, kiedyś widziałem wątek nawet ze zdjęciami jak po kolei rozbierać konsolę, czy ktoś może mi podać link do tego wątku ?

Przez szukaj nic mi nie wskakujea wypadałoby to zrobić.

Dzięki Alex_a

niewiele jest do rozbierania
dostajesz się do nagrzewnicy od strony schowka z prawej strony
(oma A bez klimy)

Edit:

po dostaniu się do nagrzewnicy (podążaj za rurkami)
odkręcasz rurki, jedną śrubę i nagrzewnica wysuwa się
w prawo.

[ wiadomość edytowana przez: marekcaramba dnia 2007-11-21 13:09:30 ]

hmm sądziłem że to trzeba pół konsoli rozebrać - ale jak tak to tylko brać się do roboty

dokładnie to kwestia 10 min. Miałem wcześniej ome A i wyciągałem nagrzewnice. Wykręć tylko schowek - łatwiej sie dostać do nagrzewnicy- potem śrubki od wężyków dolotowych ( chyba 2 ) i nagrzewnica w rękach

świetnie już rozebrałem wszystko - fatycznie luzacko się dobrać do tego. Jednak chyba moim problemem nie jest sama nagrzewnica. Zdaje się że ciekło mi na łączeniach tych dwóch aluminiowych rurek z nagrzewnicą oraz same rurki mają wżery przy wyjściu na gumowe węże - diagnoza napewno do wymiany.

Powiedzcie mi proszę jeżeli ktoś wie ile kosztują takie nowe rurki oraz te małe uszczelki czarne które uszczelniają też same rurki w nagrzewnicy nagrzewnicę ?

Zastanawiam się czy szukać używek czy zamawiac w serwisie ??

Witaj same rurki ze szrotu,a te gumki to orimgo kupisz w prawie każdym sklepie żelaznum za pare groszy.Przerabiałem to poprzedniej zimy.
Pozdraiwam,ciepełka życze.