MotoNews.pl

Przewody paliwowe dochodzace do listwy wtryskowej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos czasu reanimujemy zoltarowego parcha i potrzebny jest przewod paliwowy zasilajacy listwe wtryskowa, chodzi o takie gumowe gowno o dlugosci ok 60 cm, nigdzie niemozna tego dostac, macie jakies propozycje zdrutowania tego ?? bo jest pekniety i wacha leci na glebe ?

To co pękło wyciąć, w środek kawałek rurki i dwa cybanty

Ot najprostsze drutowanie

no tez tak mowilem, to mechanik mowil "ppaaaaanieee to takie cisnienie jest ze tak niemozna zrobic"

A ppaaann mechanik filtr paliwa pewnie by podrutował przy wymianie na nowy W przewodzie jest ok 3bar więc można postąpić jak z filtrem czyli drutować

witam
ja rok temu kupiłem taki przewod na Kotsisa. nie mogli początkowo znalezc to pojechałem z jakims kierownikiem do hali fabrycznej. tam byl magazyn z regałami wysokości trzeciego piętra. skrzynie specjalna windą zwożono na dół i wozkiem widłowym przywieziono trzy skrzynie pokryte warstwą centymetrowego kurzu. w drugiej były interesujące mnie przewody. kosztował 120 zł. to był taki z czyms na kształt krążka hokejowego w środku długści.
trzeba przyznać ze zadali sobie sporo trudu.

Cytat:
2007-11-22 14:39:39, Outcast pisze:
no tez tak mowilem, to mechanik mowil "ppaaaaanieee to takie cisnienie jest ze tak niemozna zrobic"

To ciekawe jakby założył przewód paliwowy na pompę przy jej ewentualnej wymianie

Przecie tam jest tylko wężyk nasadzony na króciec i cybant

Skonczy się na drutingu

Reszta jest nowa

hejka
ja tez mialem problem z tym przewodem, a jak sie okazalo to wszystko przez jedną małą śrubkę...
zauważ, że ten wchodzący do listwy jest od dołu przymocowany taką delikatną łapką i przykręcony do kolektora śruybką....
jak widać koreanczycy pomysleli z ta srubka bo u mnie jakis tam mechanior pomslal ze nie chce mu sie z nia meczyc (trudno do niej dotrzec) i ja olal...no i po trzch meisiacach drugi raz wymienialem przewod...
na obecna chwile przewod mam dalej niesprawny bo tym razem brakuje mi uszczelki miedzy tym przewodem a listwa...
a jezeli chodzi o moejsce zakup to ja kupilem uzywke na allegro
jezze na gazie takz jakos daje rade
pozdro

Hej

Tzn. jest trzymany dodatkowo by się nie ruszał ?

Czy jak ?

Sorki, mało sypiam i wolno myślę